4 δωρεάν e-books για να γίνεις καλύτερος στην φωτογραφία δρόμου

To δύσκολο αυτό είδος που λέγεται φωτογραφία δρόμου, έχει ως σκοπό να καταγράφει ”ειλικρινείς” σκηνές από την καθημερινότητα, και πορτραίτα αγνώστων.

4 δωρεάν e-books

Είναι μια φανερή πρόκληση για κάθε φωτογράφο, και αυτό γιατί η φωτογραφία δρόμου, σε καλεί να σκηνοθετήσεις μια μη σκηνοθετημένη στιγμή, καθώς και να παρατηρήσεις και να ”διαβάσεις” τις προσωπικότητες μπροστά σου, και να βρεις το θάρρος να τις προσεγγίσεις, και να τις αναδείξεις φωτογραφικά.

4 δωρεάν e-books

Το εντυπωσιακό με το είδος αυτό, είναι ότι αν και από την ”φύση” του τείνει προς ρεαλιστικά στοιχεία, το αποτέλεσμα μπορεί να βγει εξαιρετικά καλλιτεχνικό, σουρεαλιστικό ή και ”fine art”. Το γεγονός αυτό, κάνει την φωτογραφία δρόμου και τους φωτογράφους που ασχολούνται με αυτή, να φιλοξενούνται πολύ συχνότερα, σε αξιόλογα και αναγνωρισμένα μουσεία σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα λοιπόν, θα δούμε 4 δωρεάν e-books του Photzy, που θα σε κάνουν να συνθέτεις και να αιχμαλωτίζεις καλύτερες ιστορίες.

1. Photographing Strangers

4 δωρεάν e-books

Πολλοί φωτογράφοι βρίσκουν το street photography, ένα είδος που απαιτεί μεγάλη προσοχή, επειδή φοβούνται την αντιμετώπιση των αγνώστων, όταν αυτοί αντιληφθούν ότι γίνονται αντικείμενα φωτογράφησης. Ο συγκεκριμένος οδηγός απευθύνεται στο θέμα αυτό, αλλά και στις διαφορετικές προσεγγίσεις φωτογραφίας δρόμου όπως π.χ.  αν θα τραβήξεις ρεαλιστικά ή σκηνοθετημένα.

1/4 δωρεάν e-books βρίσκεται εδώ.

 

2. Understanding the Different Genres of Street Photography

4 δωρεάν e-books

Το storytelling μέσω της φωτογραφίας του δρόμου, μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους. Σε αυτόν τον οδηγό ο φωτογράφος Diane Wehr, προσπαθεί να κατηγοριοποιήσει την φωτογραφία του δρόμου, σε τρία σημαντικά είδη: 1. Κλασική ή ειλικρινή φωτογραφία στο δρόμο. 2. Street πορτραίτα και 3. Γεωμετρική φωτογραφία δρόμου.

2/4 δωρεάν e-books βρίσκεται εδώ.

3. How I Learned to Use the iPhone for Street Photography

4 δωρεάν e-books

Τα σημερινά smartphones μπορεί να χρησιμεύσουν ως ικανοποιητικές κάμερες, ικανές να τραβήξουν εντυπωσιακά πλάνα. Σε αυτόν τον οδηγό ο φωτογράφος Diane Wehr, συζητά τις προκλήσεις και τα πλεονεκτήματα της χρήσης της κάμερας iPhone, για την φωτογραφία δρόμου και πως η χρήση μιας τεχνικής που ονομάζεται «fishing», μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

3/4 δωρεάν e-books βρίσκεται εδώ.

4. Street Photography: Ask to Take Their Picture or Not

4 δωρεάν e-books

Αυτός ο οδηγός, εξετάζει την απάντηση στην πολύ σημαντική ερώτηση, που έχει κάθε φωτογράφος δρόμου: Να ζητήσω την άδεια για να τραβήξω την εικόνα τους, ή όχι; Ο συγγραφέας εξετάζει το ζήτημα από διάφορες οπτικές γωνίες: νομική, πολιτιστική και ηθική.

4/4 δωρεάν e-books βρίσκεται εδώ.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δαναη Ζαχαριου

Γεννήθηκα πριν 23 καλοκαίρια και είμαι προιόν της πρωτεύουσας, αν και δεν την αγαπώ όσο την ύπαιθρο. Απόφοιτη Παντείου Πανεπιστημίου, με τετραετής θητεία στην πλάτη, σπούδασα στο τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού, δημοσιογραφία και μάρκετινγκ. Τώρα εκτονώνω τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες μέσω της τέχνης της φωτογραφίας, την οποία σπουδάζω ως ειδίκευση σε γνωστό Ιεκ. Ως γνήσιος δίδυμος, βαριέμαι εύκολα, είμαι ανήσυχη και περίεργη, για αυτό μαρέσει να ψάχνομαι και να μαθαίνω νέα πράγματα χωρίς σταματημό. Οι μεγάλες μου λατρείες είναι τα ταξίδια, τα ζώα, ο κινηματογράφος, η επιστήμη, η μουσική -ροκ, τζαζ, rnb, country- , τα βιβλία -ξεκάθαρα παθιάρα και αχόρταγη αναγνώστρια- και φυσικα, η φωτογραφία. Συμβουλεύομαι τον σκύλο μου για όλες τις δύσκολες αποφάσεις της ζωής μου και το μόττο μου είναι ΄΄Αν δεν μπορείς, κάν'το΄΄.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;