Tips: 10 Ιδέες δώρων για φωτογράφους

Έρχονται τα Χριστούγεννα και δεν ξέρεις τι δώρο να πάρεις στον φωτογράφο φίλο ή συγγενή σου; Αρχικά κάνε μια έρευνα γύρω από τον εξοπλισμό που ήδη έχει, ποια μάρκα χρησιμοποιεί, το μοντέλο της μηχανής του, τι δεν έχει κλπ.  Ξέροντας το υψηλό κόστος στα φωτογραφικά προιόντα αλλά και τις παραξενιές ορισμένων φωτογράφων με τον εξοπλισμό τους, το δώρο που θα επιλέξετε θα φανεί χρήσιμο σε κάθε περίπτωση. Οι προτάσεις που θα ακολουθήσουν απευθύνονται σε όλους. Οικονομικές άλλά και πιο ακριβές έιναι οι ιδέες για δείξετε την αγάπη σας στον αγαπημένο σας φωτογράφο τις ημέρες των γιορτών και όχι μόνο.

Let’s start 

 1. Κούπα Φακός – Θερμός

(από 10 ευρώ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρήσιμο δώρο για την ώρα του καφέ του ή για το τσάι του, όπου και να βρίσκεται στο σπίτι, στο στούντιο ή στο δρόμο.

2. Κάρτες μνήμης 

(από 10 ευρώ)

Μικρές αλλά πάντα χρήσιμες οι κάρτες μνήμης για έναν φωτογράφο. Επιλέξτε κάποια γνωστή μάρκα όπως SanDisk ή Lexar κι όχι λιγότερη σε χωρητικότητα από τα 16 GB. Αν η τσέπη σας το επιτρέπει ανεβείτε και στα 64 GB ή στα 128 GB. Μπορείτε επίσης να διαλέξετε μια κάρτα υψηλών επιδόσεων όπως η σειρά SanDisk Extreme (Plus ή Pro). Bασική προυπόθεση για την αγορά αυτή είναι να μάθετε αν δε γνωρίζετε ήδη, τι κάρτα μνήμης χρησιμοποιεί η μηχανή του φωτογράφου σας.

3. Εξοπλισμός καθαρισμού

(από 7 ευρώ)

Έξυπνο δώρο για τον καθαρισμό των φακών του φωτογράφου σας που τόσο αγαπάει και φροντίζει. Μια καλή ιδέα είναι η αγορά ενός κιτ καθαρισμού που περιλαμβάνει ένα blower, ειδικό υγρό, βουρτσάκι καθαρισμού, και ειδικό καθαριστικό πανάκι. Ενδεικτικές μάρκες Hama, CamGloss και ZEISS.

 

4. Τριπόδι

(από 40 ευρώ)

Η επιλογή ενός τριποδιού ίσως είναι δύσκολη και προσωπική υπόθεση, όμως σε περίπτωση που ο φωτογράφος σας δεν έχει να είστε σίγουροι ότι θα το χαρεί. Αν πάλι βρίσκεται τριπόδι στον εξοπλισμό του ένα ”παράξενο” τριπόδι, ή ένα επιτραπέζιο θα τον προκαλέσει δημιουργικά.

  

5. Θήκη καρτών μνήμης

(από 10 ευρώ)

Θήκη για να αποθηκεύει οργανωμένα τις κάρτες μνήμης του.

6. Εξωτερικός σκληρός δίσκος

(από 50 ευρώ)

Ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος είναι χρήσιμος σε όλους πλέον κι απαραίτητος στον φωτογράφο σου. Είτε είναι ερασιτέχνης ή επαγγελματίας ένας σκληρός θα χρησιμοποιηθεί και θα εκτιμηθεί πολύ. Επίλεξε έναν ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτεις και ετοιμάσου να εισπράξεις χαμόγελα με όποια σου επιλογή.

7. Βιβλίο φωτογραφίας 

(από 10 ευρώ)

Μέσα στις επιλογές που έχεις είναι και τα βιβλία, τα φωτογραφικά βιβλία. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε βιβλία με αφιερώματα σε μεγάλους φωτογράφους, βιβλία φωτογράφων, με tips ή βιβλία γραμμένα για κάποιο από τα είδη φωτογραφίας. Διάλεξε εκείνο που θα ταιριάζει στο φωτογράφο σου ή και όχι για να τον πληροφορήσεις με κάτι νέο.

8. Διακοσμητικά

(από 10 ευρώ)

Αν θες να συμμετέχεις στη διακόσμηση του χώρου του φωτογράφου φίλου ή συγγενή σου μπορείς να διαλέξεις κάποιο διακοσμητικό. Υπάρχουν διακοσμητικές φωτογραφικές μηχανές απλές ή λίγο πιο χρηστικές  με χώρο για μολύβια και στυλό.

 

9. Καινούρια Φωτογραφική μηχανή

(από 300- …)

Αν τα οικονομικά σου στο επιτρέπουν και θες να αγοράσεις μια νέα φωτογραφική μηχανή ή την πρώτη φωτογραφική μηχανή στο φίλο ή συγγενή σου καλύτερα να τον ενημερώσεις και να επιλέξετε μαζί την καλύτερη δυνατή επιλογή.

10. Φίλτρα φακών, Υμάντες χεριού – ώμου, Τσάντα μεταφοράς κλπ είναι μερικές καλές επιλογές. Ακόμα μπορείτε να δείτε και την αγορά μιας Action Camera ή Instant Camera.

(από 10 ευρώ) – (από 50 ευρώ) -( από 70 ευρώ)

Αν τα οικονομικά σας ανεβαίνουν μπορείτε να αγοράσετε μια οικονομική action camera για την αποτύπωση των σπορ που ενδεχομένως να ασχολείται ο φωτογράφος σας. Επίσης μια instant φωτογραφικη μηχανή είναι μια πολύ δελεαστική πρόταση για φωτογραφίες που εμφανίζονται αμέσως.

             

 

Καλές Γιορτές!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χαρτσά Μαριάννα

Γεια. Ονομάζομαι Μαριάννα. Γεννήθηκα το καλοκαίρι του 94' στην Αθήνα. Έχω τελειώσει σπουδές πάνω στη Φωτογραφία. Είμαι άνθρωπος με καλλιτεχνικές ανησυχίες, γι΄αυτό ασχολούμαι με τη ζωγραφική και τις κατασκευές. Γράφω, φωτογραφίζω, και κάνω ποδήλατο. Αγαπώ τον καφέ και τους φίλους μου - οι τελευταίοι λένε ότι είμαι μοναχική, αγχώδης, ευαίσθητη και με χιούμορ.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;