Βιταμίνη C: Αυτά είναι τα οφέλη που χαρίζει στην επιδερμίδα

Πηγή εικόνας: meccabeauty.co.nz

Τα οξέα τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη θέση στην skincare ρουτίνα μας. Τα οφέλη των οξέων είναι ευρέως γνωστά και για το λόγο αυτό έχουν μπει για τα καλά στη καθημερινότητα των γυναικών. Το πιο αγαπημένο οξύ θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η βιταμίνη C ή αλλιώς η επιστημονική ονομασία του L- ασκορβικό οξύ. Ανακαλύφθηκε πρώτη φορά από τον AlbertSzent-Györgyide Nagyrápolt το 1927,ο οποίος μάλιστα βραβεύτηκε με το βραβείο Νόμπελ ιατρικής για αυτή του την ανακάλυψη το 1937. Καταλαβαίνει εύκολα κανείς πόσο σημαντική είναι η βιταμίνη C στην κοσμετολογία. 

Piel luminosa: 9 métodos para tener un skin glow de forma natural
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να μιλήσουμε για τα οφέλη της βιταμίνης C. Μία από τις σημαντικότερες δράσεις είνα ότι βοηθάει τη θαμπή και άτονη επιδερμίδα να ανακτήσει μία υγιή λάμψη και τελειοποιεί την υφή της. Επίσης, πολλές φορές λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της πόλης σε συνδυασμό με την πιεστική καθημερινότητα και το οξειδωτικό στρες το δέρμα μας οδηγείται σε πρόωρη γήρανση. Βέβαια, η βλάβη δεν είναι ανεπανόρθωτη καθώς η skincare ρουτίνα μας μπορεί να σώσει τη κατάσταση ειδικά εφόσον συμπεριλαμβάνει βιταμίνη C. Μία ακόμη μορφή πρόωρης γήρανσης, την οποία μπορεί να αποτρέψει η βιταμίνη C, είναι η φωτογήρανση, μειώνοντας τις δυσχρωμίες και σε μακροχρόνια βάση αποτρέπει τη δημιουργία πανάδων. 

Βιταμίνη C
Πηγή εικόνας: harpersbazaar.gr

Βλέπουμε πως τα οφέλη είναι πολλά όταν χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα προϊόντα σε συστηματική βάση και πάντα με τον σωστό τρόπο. Η πιό συνήθης μορφή που θα βρείτε τη βιταμίνη C είναι σε μορφή serum. Θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε, λοιπόν, όπως όλα τα serum και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των εδικών που σίγουρα θα αναγράφονται στη συσκευασία. Φυσικά οι διαφορές δεν θα φανούν μέσα σε μία νύχτα, όπως άλλωστε και όλα τα προϊόντα προσώπου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την βιταμίνη C πρωί και βράδυ, ωστόσο το πρωί απορροφάται καλύτερα από την επιδερμίδα. Προσοχή μην ξεχνάς ποτέ το αντηλιακό σου, καθώς σε συνδυασμό με την βιταμίνη C μπορούν να κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα. 

Τέλος, θα πρέπει όλα τα παραπάνω να συνδυάζονται με την κατάλληλη διατροφή και πολύ νερό. Τα πάντα πηγάζουν από μέσα μας και αν δεν φροντίσουμε πρώτα τι βάζουμε στο σώμα μας δεν θα δούμε ποτέ πραγματικές και μόνιμες αλλαγές. 

Βιταμίνη C
Πηγή εικόνας: pinterest.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρτίνα Μάρκο

Σπουδάζει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Το πάθος της είναι η μόδα και όσο μεγαλώνει τόσο περισσότερο σιγουρεύεται ότι είναι γενημένη για να ασχολείται με αυτό. Κύριος στόχος της είναι να ασχοληθεί με το fashion blogging, καθώς θεωρεί ότι μέσω του προσωπικού στυλ μπορεί ο καθένας να εκφράζει το χαρακτήρα του χωρίς να χρειαστεί να πει πολλά. 

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;