Βόμβα στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης

Βόμβα στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης

Είδηση αποτελεί ο εντοπισμός βόμβας σε βενζινάδικο της περιοχής του Κορδελιού Θεσσαλονίκης, επί της οδού Μοναστηρίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου Πέτρο Σούλα, πρόκειται για βόμβα της αεροπορίας που έπεσε από αεροπλάνο κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και δεν εξερράγη, κι όχι για οξειδωμένο βλήμα, όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό.

Η ομάδα πυροτεχνουργών του Στρατού συνεχίζει την επιχείρηση της για την απομάκρυνση της βόμβας, ενώ προληπτικά έχουν εκκενωθεί τα σπίτια που βρίσκονταν στο τετράγωνο του πρατηρίου καυσίμων. Όλο το πετρέλαιο του πρατηρίου έχει αντληθεί και η οδός Μοναστηρίου έχει κλείσει από τη Νικηταρά ως την Ανδρέα Παπανδρέου.

Η βόμβα βρέθηκε από τεχνικούς του Φυσικού Αερίου κατά τη διάρκεια εργασιών στο πρατήριο καυσίμων και μέχρι τώρα έχει παραλύσει τον τοπικό πληθυσμό. Μπορούμε να αναλογιστούμε τον φόβο των κατοίκων, μιας και στην περιοχή υπάρχουν πολλά πρατήρια καυσίμων, ενώ λίγο πιο μακριά βρίσκεται η Ε.Κ.Ο. Η ομάδα πυροτεχνουργών του Στρατού συνεχίζει να βρίσκεται στην περιοχή, ενώ η επιχείρηση βρίσκεται ακόμα εν ενεργεία.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κοτίβα Μαρία

Αναζητώντας την αλήθεια στον χώρο των Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ βρήκα την πολυεπίπεδη φύση της. Tώρα προσπαθώ να την καταλάβω...

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;