Τράπεζες: Deadline ο Φεβρουάριος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Η στρατηγική των τραπεζών για το 2017 βασίστηκε στο σενάριο ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης πριν από το τέλος του προηγούμενου χρόνου. Η καθυστέρηση όμως ανοίγει τον ασκό του Αιόλου προκαλώντας προβλήματα στον κλάδο. Η υφιστάμενη αβεβαιότητα απορυθμίζει συνολικά το σύστημα και δεν αφήνει περιθώρια εμπιστοσύνης στους καταθέτες.

Η καθυστέρηση στην αξιολόγηση δίνει ώθηση σε ένα σπιράλ δυσάρεστων εξελίξεων στην οικονομία που επηρεάζουν άμεσα το τραπεζικό σύστημα, το οποίο κρούει, χωρίς αποτέλεσμα, καμπανάκια στην κυβέρνηση. Πέραν του γεγονότος ότι «ρίχνει έξω» τα χρονοδιαγράμματα, δημιουργεί νέα δυσπιστία έναντι της χώρας για τη δυνατότητα και διάθεση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα.

Ακόμη και στο κρίσιμο θέμα των προβληματικών δανείων, παραμένουν στα χαρτιά επί πολλούς μήνες οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, το προ-πτωχευτικό, τη νομική κάλυψη των στελεχών που υπογράφουν αναδιαρθρώσεις, ακόμη και για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Αυτό που ζητείται είναι, μέσω της αξιολόγησης, να δοθεί μήνυμα στις αγορές ότι ακολουθείται σταθερή και στιβαρή πολιτική σε ένα σημείο καμπής, καθώς κρίνεται αν η χώρα θα επανέλθει στις αγορές και άρα αν θα μπορεί να διαχειριστεί τις δανειακές ανάγκες όταν λήξει το πρόγραμμα.

 


SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Φοιτήτρια της Δημοσιογραφίας κάνοντας τα πρώτα βήματα στην αρθρογραφία. Μεγάλη αγάπη και για το ραδιόφωνο. Καταγωγή από την μαγευτική Καλαμπάκα. Moto της ζωής:Ποτέ μην τα παρατάς και πάντα να χαμογελάς.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG