Την Κυριακή ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας

new_ath_marathon_05

Φέτος ο Μαραθώνιος είναι αφιερωμένος στον Βαλκανιονίκη και αγωνιστή υπέρ της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Συμπίπτει με τη συμπλήρωση 120 χρόνων από την πρώτη σύγχρονη διοργάνωση Μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896, αλλά και την συμπλήρωση 70 χρόνων από το 1946. Τη χρονιά εκείνη, ο κορυφαίος Έλληνας δρομέας Στέλιος Κυριακίδης νίκησε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Μια μεγάλη γιορτή. Μια διπλή επέτειος. Ρεκόρ συμμετοχών και η Αθήνα στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητικού ενδιαφέροντος. Πόσους ακόμα λόγους χρειάζεται κάποιος για να είναι παρών στο Καλλιμάρμαρο στις 13 Νοεμβρίου, ώστε να χειροκροτήσει τους νικητές του 34ου Μαραθωνίου της Αθήνας;

Συμμετοχή ρεκόρ που αποδεικνύει για ακόμη μία χρονιά ότι το δρομικό κίνημα στην Ελλάδα διαρκώς γιγαντώνεται κι ότι ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι το μαζικότερο αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα και από τα μαζικότερα στην Ευρώπη.

Advertisements
Ad 14

Στην τελετή θα τραγουδήσει τον Ολυμπιακό Ύμνο η Σόνια Θεοδωρίδου και θα τιμηθούν οι απόγονοι των δύο πρώτων μαραθωνοδρόμων.

Οι ατομικές εγγραφές για τους αγώνες των 5 χλμ και 10 χλμ ολοκληρώθηκαν μέσα στην πρώτη ημέρα, ενώ ελάχιστες θέσεις έχουν απομείνει για τον απογευματινό αγώνα των 5 χλμ και για τον Μαραθώνιο. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://www.athensauthenticmarathon.gr

Ο μαραθώνιος θα μεταδοθεί ζωντανά από τη Δημόσια Τηλεόραση (ΕΡΤ1).

Διαβάστε επίσης  Ένα "παιχνίδι χρημάτων και ονείρων" στην εποχή της φτώχειας και της ανεργίας.

Φοιτητής στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών. Παθιασμένος με την δημοσιογραφία και την ενημέρωση. Με θέση και άποψη αλλά πάντα υπέρ της αντικειμενικής και ακηδεμόνευτης είδησης. Αγαπώ τα ταξίδια. Όσο πιο μακρινά τόσο καλύτερα. Διαβάζω και ενημερώνομαι γιατί το απαιτούν οι καιροί μας. Μότο μου "Να έχεις άποψη και να μην φοβάσαι να την λες".

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ένας διαφορετικός τυμπανιστής

“Ένας διαφορετικός τυμπανιστής” του φυλετικού ρατσισμού

  Το μυθιστόρημα  «Ένας διαφορετικός τυμπανιστής» του William Melvin Kelley ανήκει

Φούστα πάνω από παντελόνι: Ένα αμφιλεγόμενο trend

Η επιστροφή του trend!Από το τότε στο τώραΜε τις ρίζες