Θέλουμε αλλαγή ή όχι;

Την τελευταία περίοδο και συγκεκριμένα τους τελευταίους μήνες ακούμε συνεχώς στα ξένα και ελληνικά μέσα ενημέρωσης για εκρήξεις σε γειτονικές χώρες όπως στην Τουρκία, στη Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ακούμε κατά καιρούς για απειλές προς τις χώρες του δυτικού και «μορφωμένου» κόσμου από την πλευρά του ISIS για εκρήξεις και διάφορες εκτελέσεις των αθώων πολιτών. Στην ουσία βλέπουμε μια ανάπτυξη και επέκταση του ανατολικού «υπανάπτυκτου» κόσμου έναντι των δυτικών αποικιοκρατών. Μια αντιστροφή της πάλαι ποτέ μεγάλης αποικιοκρατίας της Δύσης, υπό την στήριξη των τελευταίων για σκοπούς επιβολής της παγκόσμιας νέας τάξης και αποσταθεροποίησης κάποιων πραγμάτων.

Και όλα αυτά, θα διατύπωνα πως ξεκίνησαν από το γεγονός της πτώσης των διδύμων πύργων στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 και από την επίθεση των Αμερικανών στο Αφγανιστάν για απάντηση στο γεγονός αυτό. Όμως εκτός αυτού του γεγονότος, που ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η επίθεση, ήταν λόγοι οικονομικοί, διπλωματικοί και γεωστρατηγικοί.

Το κακό της υπόθεσης, είναι  πως όλη αυτή η θηριωδία που παρατηρείται δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει γιατί όλο αυτό είναι στο αίμα μας, είναι στην νοοτροπία μας. Αν η δύση ήθελε να κάνει ένα καλό θα μπορούσε να το κάνει, αρκεί να σταματούσε να φτιάχνει και να πουλάει όπλα, να διοχετεύει ναρκωτικά και άλλα πολλά. Ο άνθρωπος αντί να προχωράει και να αλλάζει, όλο και γρηγορότερα επιστρέφει στην εποχή του μεσαίωνα, του σκοταδισμού και της μισαλλοδοξίας. Μια εποχή που χαρακτηρίστηκε από τα αισθήματα του φόβου, της απογοήτευσης και απελπισίας.

Σε όλες τις χώρες παρατηρείται μια αποσταθεροποίηση των τοπικών οικονομικών δεδομένων, μια κατάρρευση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και μιας επίδειξης ισχύος των μεγάλων κρατών. Τα δεδομένα θυμίζουν τον αναβρασμό πριν την έναρξη του  Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου με την πτώση των μεγάλων αυτοκρατοριών. Και όλα αυτά επιζητούν την εκτόνωσή τους μ’ ένα πόλεμο ή με μια άνοδο κάποιας άρχουσας δύναμης και τάξεως.

Παντού ακούμε για ειρήνη, ανάπτυξη, ασφάλεια και για εκσυγχρονισμό των τοπικών κοινωνιών αλλά δυστυχώς επικρατεί μια μεγάλη υποκρισία για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια και να μας περάσουν πως όλα είναι ρόδινα και ωραία. Μπορεί τυπικά να σταμάτησαν να γίνονται κάποια πράγματα αλλά στην ουσία αλλάχθηκαν οι όροι του συμβολαίου. Μιλάμε για μια μετανάστευση και προσφυγιά αλλά εξακολουθούμε να βλέπουμε ανθρώπους να εκμεταλλεύονται άλλους επάνω στην ανέχεια και εξαθλίωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιλάμε για αλλαγή και εκσυγχρονισμό κάποιων πραγμάτων αλλά αν ο άνθρωπος δεν κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέπτη και να μιλήσει με τον εαυτό του, η αλλαγή δεν θα έρθει ποτέ. Η αλλαγή έρχεται από μας και θα έρθει αρκεί να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να κάνουμε όνειρα.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χαρίλαος Καραγκούνης

Ο Χαρίλαος γεννήθηκε στο Βόλο στις 20 Αυγούστου του 1992 και είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής. Πέραν από την ενασχόλησή του με την Μουσική, του αρέσει να γράφει για θέματα επικαιρότητας, πολιτικής και ιστορικής προέλευσης αλλά να σχολιάζει και την κοινωνία. Η κοινωνία αν αλλάξει αλλάζουν τα πάντα. Οι πολίτες της χώρας αυτής είναι καλό να μάθουν την ιστορία γιατί ο άνθρωπος όταν γνωρίζει το παρελθόν του ξέρει το χθες, το σήμερα αλλά και το αύριο. "Ξύπνα λαέ και άκου του παρελθόντος τη βουή, μιμήσου και πράξε σαν τους προγόνους σου. Υπερασπίσου την ελευθερία και τα δικαιώματά σου"

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;