Το τεράστιο λάθος στις δηλώσεις Ερντογάν περί δημοψηφίσματος

Την προηγούμενη εβδομάδα,ως γνωστόν,υπήρξε αναταραχή εξαιτίας των δηλώσεων Ερντογάν. Η προκλητική δήλωση του Ερντογάν αναφερόταν σε δημοψήφισμα στη Θράκη για το νομικό καθεστώς, όμως αργότερα αποδείχθηκε πως ήταν λάθος του ανταποκριτή του ΑΠΕ Άρη Αμπατζή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του πρακτορείου ο ανταποκριτής διέπραξε ένα «τεράστιο λάθος», απέδωσε στον Ερντογάν δηλώσεις που δεν έκανε. Λόγω των δηλώσεων, το ΥπΕξ αντέδρασε και απάντησε με υψηλό τόνο προς τον Ερντογάν και εξαιτίας αυτού ο ανταποκριτής να χάσει την δουλειά του.

Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Το ΑΠΕ αναμετέδωσε το τηλεγράφημα του γραφείου τύπου της πρεσβείας μας στην Άγκυρα. Το liberal.gr φέρνει στη δημοσιότητα το πρώτο τηλεγράφημα που εστάλη στην Αθήνα στις 17/10 με αριθμό πρωτοκόλλου 1203

archio-lipsis

Μόλις ξέσπασε ο σάλος το τηλεγράφημα αυτό αντικαταστάθηκε από νεότερο με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου από τους ίδιους αποστολείς προς τους ίδιους παραλήπτες. Η αντικατάσταση έγινε λόγω διορθώσεων των επίμαχων δηλώσεων Ερντογάν,όπως έκανε και αργότερα το ΑΠΕ.

archio-lipsis-1

Με την διόρθωση αυτή, δηλαδή την αντικατάσταση του τηλεγραφήματος από νεότερο, οι αρμόδιοι της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης θεώρησαν ότι μπορούσαν να παρακάμψουν και την «διόρθωση». Όμως η αντικατάσταση υπηρεσιακού εγγράφου που ήδη έχει πρωτοκολληθεί από νεότερο, που χαρακτηρίζεται από τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου, δεν είναι μια απλή υπόθεση, όταν μάλιστα πιστοποιείται από υπηρεσιακά email.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως τόσο ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ που απολύθηκε όσο και το Γραφείο Τύπου της πρεσβείας να είχαν δίκιο. Οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού μπορεί να μην ήταν ευθείες αλλά επί της ουσίας έλεγαν το ίδιο πράγμα. Μην ξεχνάμε άλλωστε,μετά το πραξικόπημα ποια ΜΜΕ εξακολουθούν να λειτουργούν. Ειδικά η τουρκική εφημερίδα Sabah εκφράζει στο ακέραιο τις θέσεις της τουρκικής κυβέρνησης.

 

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Φοιτήτρια της Δημοσιογραφίας κάνοντας τα πρώτα βήματα στην αρθρογραφία. Μεγάλη αγάπη και για το ραδιόφωνο. Καταγωγή από την μαγευτική Καλαμπάκα. Moto της ζωής:Ποτέ μην τα παρατάς και πάντα να χαμογελάς.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG