Οι Speciaλίστες Sharkάζουν (03/10 – 09/10)

specialistes

 

Δ.Κ : Καλή εβδομάδα MAXMAGίτες και MAXMAGίτισσες! Η προηγούμενη πέρασε και μας άφησε πλούσιο υλικό. Πάμε για ένα ξεσκαρτάρισμα Speciaλίστα μου! Κάθε Δευτέρα πρωί όλο και κάποιο θέμα σκάει!

Δ.Β : Αυτή τη φορά όμως «σκάσανε» χημικά και μάλιστα στα «υπερήφανα γηρατειά» των συνταξιούχων.

Δ.Κ : Υπερήφανοι και απόμαχοι της εργασίας, δεν αντιλέγω! Αλλά και πολύ μάχιμοι από την άλλη. Εδώ δέκα σαν και μας που στείβουμε την πέτρα, δεν θα μπορούσαμε να ανατρέψουμε ολόκληρη κλούβα. Για δες:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δ.Β : Δεν υιοθετούν όμως όλοι οι συνταξιούχοι πρακτικές «μπαχαλάκηδων». Υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις. Αν και κατατρεγμένοι κι έχοντας υποστεί μεγάλες θυσίες, διατηρούν την αξιοπρέπεια τους. Δύο τέτοιες περιπτώσεις είναι οι κ. Κοντομηνάς και κ. Πάγκαλος.

Δ.Κ : Όντως, η κρατική αναλγησία αποτυπώνεται και στο βίντεο που παραθέτουμε. Να προειδοποιήσουμε βέβαια, ότι είναι ιδιαίτερα ΣΚΛΗΡΟ, καθώς ο κ. Υπουργός και ο κ. Καναλάρχης, δείχνουν εμφανώς «περικομμένοι και στεγνωμένοι».

Δ.Β : Όπως και να το δούμε, τα πράγματα για τους συνταξιούχους είναι πολύ δύσκολα. Για τους νέους τουλάχιστον διαφαίνεται κάποια προοπτική;

Δ.Κ : Διαφαίνεται η προοπτική της πολιτικής καριέρας. Εγώ προσωπικά έστειλα το «curriculum vitae» μου στη Νέα Δημοκρατία.

Δ.Β : Και πάλι δεν είπες τίποτα; για να βρεις μόνο εσύ δουλειά, ε; πού το έστειλες, στο ηλεκτρονικό Μητρώο πολιτικών στελεχών της ΝΔ;

Δ.Κ : Ναι εκεί το ανέβασα, στείλε και το δικό σου αν θέλεις. Πρόκειται εξάλλου για μια «πρωτοποριακή πρωτοβουλία», για το «άνοιγμα στην κοινωνία», για την «ποιοτική αναβάθμιση επί των εσωκομματικών διεργασιών». Τα έχεις ξανακούσει αυτά;

Δ.Β : Αν σου πω όχι θα με πιστέψεις;

Δ.Κ : Όχι!

Δ.Β : Ε, τότε; Πάντως η πρώτη θέση καπαρώθηκε. Αναφέρομαι στον Καλλιάνο. Αυτός εν τω μεταξύ και «αποχώρησε» και «προσχώρησε». Από την Ένωση Κεντρώων στη Νέα Δημοκρατία.

Δ.Κ : Εντάξει, δικαιολογείται ο άνθρωπος. Μετεωρολόγος είναι, «όπου φυσάει ο άνεμος πάει».

Δ.Β : Τώρα που είπες για άνεμο, να αναφερθούμε και στο φαινόμεnο «Rex Blocking»

Δ.Κ : Τι είναι πάλι τούτο; Εγώ ο μόνος Rex που ξέρω είναι ο υπαστυνόμος, για να θυμούνται κι οι παλιότεροι:

 Υπαστυνόμος REX
Υπαστυνόμος REX

Δ.Β : Θέλω να ενημερώνεσαι σφαιρικά. Οι πληροφορίες που παρέχουμε, είναι επί παντός επιστητού. Αυτή είναι η ονομασία του σπάνιου μετεωρολογικού φαινομένου που μας χτύπησε την πόρτα.

Δ.Κ : Κι εμείς γιατί του ανοίξαμε;

Δ.Β : Σεφερλή μου εσύ! Συνοδεύεται από απότομη πτώση της θερμοκρασίας, καθώς ψυχρές αέριες μάζες κινούνται από την Ουκρανία προς τα Βαλκάνια.

Δ.Κ : Καλά, ας δίνουν ότι ονομασία θέλουν. Για εμένα όλα αυτά λέγονται «φαινόμενο του Θερμοκηπίου».

Δ.Β : Σωστός εν μέρει! Το θέμα είναι ότι ενδέχεται να παγώσουμε, ενώ κανονικά θα έπρεπε να «παγώσουν» οι πλειστηριασμοί.

Δ.Κ : Περίεργος, αλλά ενδιαφέρον ο συνειρμός σου. Πράγματι, όσο βαθαίνει η κρίση, τόσο μας εγκαταλείπει κι ο πολιτισμός. Βλέπεις ακόμη και οικογένειες πολυτέκνων ή ανάπηρους, να τους βγάζουν από τα σπίτια τους. Βλέπεις όμως και κάτι άλλο: την ανάπτυξη κινημάτων της κοινωνίας των πολιτών που αγωνίζονται! Ήδη απέτρεψαν πλειστηριασμούς κατοικιών.

Δ.Β : Μακάρι να επεκταθούν και να ευοδωθούν τέτοιες κινήσεις, γιατί στο τέλος θα μας πέσουν και τα μαλλιά με όλα αυτά που συμβαίνουν.

Δ.Κ : Και να φανταστείς ότι κάποτε ήμαστε έτσι:

20161005_230712

Δ.Β : Ωραίος ο μπόμπιρας, Special, σαν και μας. Πάντως, εμείς έχουμε το όνομα και άλλοι τη χάρη. Είδες Special λίστα στο Άργος; Ζευγάρι βάφτισε τα δίδυμα και στο τραπέζι μετά ο σύζυγος διάβασε τη λίστα με τους εραστές της γυναίκας του.

Δ.Κ : Όντως Special. Εν προκειμένω, ευτυχώς που δεν έχουμε τη χάρη. Μακριά από εμάς τέτοιες λίστες!

Δ.Β:  Δεν μεταφερόμαστε όμως και λίγο εκτός συνόρων; Πάμε μέχρι τις ΗΠΑ να πάρουμε ένα δείγμα πολιτικού πολιτισμού;

Δ.Κ : Πάμε, να μάθουν και τα δικά μας τα γατάκια τι θα πει πολιτισμένη προεκλογική εκστρατεία. Να αρθρώνεις εμπεριστατωμένο πολιτικό λόγο, χωρίς unfair χτυπήματα κάτω από τη ζώνη:

Δ.Β : Να τα βλέπουν οι δικοί μας να μαθαίνουν. Μόνο για cocktail party είναι μου φαίνεται!

Δ.Κ : Μερικοί πάντως πώς βρέθηκαν στο Μαξίμου; Μήπως χάσανε το δρόμο για τον Άγιο Μάμα; Αν ήμουνα πορτιέρης φίλε, θα είχα πολλή δουλειά!

Δ.Β : Γιατί ρε συ; ο Μουτσινάς έδωσε καλές κριτικές. Το αποκορύφωμα της βραδιάς πάντως, ο Ζουράρις στο πιάνο με τη Κουντουρά να τραγουδάει το «άσε με να φύγω».

Δ.Κ : Κανονικά, αυτό εμείς έπρεπε να τους το αφιερώσουμε: «Όσο κι αν σ’ αγαπώ, όσο κι αν σ’ αγαπώ, πιο πολύ σε μισώ, σε μισώ, σε μισώ! Άσε με να φύγω σε παρακαλώ, όλο και πιο λίγο κάθε μέρα ζω…Αλέξη!»

Δ.Β : Μία καλή είδηση περιμέναμε και μεις όλη την εβδομάδα να έρθει από τη Νορβηγία, αλλά τελικά δεν ήρθε. Οι γιαγιάδες της Λέσβου χάσανε τελικά το Νόμπελ Ειρήνης, που απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Κολομβίας για την «υποτιθέμενη» επίτευξη ειρήνης και τη λήξη του εμφυλίου.

Lesbos, Greece on October 17, 2015. / Λέσβος, 17 Οκτωβρίου 2015.
Lesbos, Greece on October 17, 2015. / Λέσβος, 17 Οκτωβρίου 2015.

Δ.Κ : Ευτυχώς η κυρία Μηλίτσα δεν το πήρε κατάκαρδα. Τι να πεις; μάλλον θα βλέπουνε πολύ Narcos και θα νομίζουν ότι τελειώνοντας με τον Εσκομπάρ, θα επέλθει η ειρήνη ύστερα από 50 χρόνια εμφυλίου.

Δ.Β : Από όποια πλευρά και να το δούμε, η εβδομάδα ήταν δύσκολη. Απεβίωσε και ο Στυλιανός Παττακός στα 104!

Δ.Κ: Να συλληπηθούμε λοιπόν για τον πρόωρο και αδόκητο χαμό και του τελευταίου εναπομείναντα «Επαναστάτη».

Δ.Β: Νομίζω μετά από όλα αυτά, χρειαζόμαστε ένα χαλαρό ποτάκι.

Δ.Κ: Μέσα! Πάμε Μαξίμου, κάνουν και ωραία cocktail. Με εσάς, ανανεώνουμε για την επόμενη εβδομάδα!

Για τον Sharkασμό της προηγούμενης εβδομάδας, βλέπετε εδώ:                                                                             

 

 

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δημήτρης Κουφογιαννίδης

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ανδρώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ως επί το πλείστον είναι ένας προβληματισμένος τύπος, αλλά ενίοτε και λίγο προβληματικός. Φύσει πολιτικοποιημένος, αλλά κομματικά ανένταχτος. Σπουδές σε Πολιτικές Επιστήμες και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, ενώ διαθέτει μεταπτυχιακό στην Πολιτική Ανάλυση. Από την πολλή Ανάλυση μάλιστα, οδηγήθηκε στον Αναλυτή, με τον οποίο και συνδιαλέγεται καθημερινά στον καθρέφτη..

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;