Πυροσβεστική σε συναγερμό-Πυρκαγιές σαρώνουν την Ελλάδα

Το κύμα καύσωνα των τελευταίων ημερών έχει πλήξει για τα καλά τη χώρα μας. Οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ξηρασία και τον καύσωνα του Ιουλίου δημιουργούν ένα πολύ ευνοϊκό περιβάλλον τόσο για την εκδήλωση, όσο και για τη γρήγορη και απότομη επέκταση μιας πυρκαγιάς.

Οι πυρκαγιές είναι συχνό φαινόμενο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Μεσογείου, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σε αυτό βοηθάει το άνυδρο και θερμό καλοκαίρι του μεσογειακού κλίματος, καθώς και τα συσσωρευμένα στο έδαφος ξερά φύλλα.

Οι πυρκαγιές ενισχύονται από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνο για την δραματική αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα όλο και πιο θερμό κλίμα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο το κόσμο.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν ευθύνεται μόνο για τις αυξημένες πυρκαγιές, αλλά επηρεάζει και άλλους πολλούς τομείς του φυσικού περιβάλλοντος. Έχει τη δύναμη όχι απλά να αλλάξει τη μορφή του κόσμου, όπως τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, αλλά να τον καταστρέψει ολοκληρωτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάδες πύρινα μέτωπα σε πολλές περιοχές διαδέχθηκαν τον καύσωνα των προηγούμενων ημερών. Συγκεκριμένα το πυροσβεστικό σώμα Ελλάδος το τελευταίο 24ωρο αντιμετώπισε 76 δασικές πυρκαγιές και 60 αστικές. Η πυροσβεστική δίνει καθημερινά μάχη, αφού λόγω του καύσωνα των τελευταίων ημερών έρχεται αντιμέτωπη με ένα καινούργιο κρούσμα πυρκαγιάς σχεδόν κάθε νέο 24ωρο, τόσο σε δασικές όσο και σε αστικές περιοχές.

Σε ύφεση και ελεγχόμενες είναι οι φωτιές στις περιοχές Σκουτάρι και Κοκκάλα του δήμου Ανατολικής Μάνης που είχαν προκληθεί πριν λίγες μέρες, ωστόσο δεκάδες είναι οι μικρές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, πολύ υψηλός παραμένει και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών, με την πυροσβεστική να εφιστά την προσοχή στις περιοχές Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης και Πελοποννήσου. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρία Χατζηζωρζή

Ονομάζομαι Μαρία Χατζηζωρζή και κατάγομαι από την Κύπρο . Είμαι φοιτήτρια στο τμήμα δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ζωή μου τα ταξίδια και αγάπη μου το γράψιμο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;