Πρόγραμμα στέγασης προσφύγων σε διαμερίσματα παρουσίασε ο Γιάννης Μουζάλας

 

Στην Τρίπολη βρέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κύριος Ιωάννης Μουζάλας. Ο υπουργός συμμετείχε σε ημερίδα η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης με θέμα την ενημέρωση όλων των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου γύρω από το «Πρόγραμμα στέγασης προσφύγων αιτούντων άσυλο σε διαμέρισμα».

Πρόκειται για ένα καινούργιο σχέδιο σχετικά με τους Σύριους πρόσφυγες αλλά και τους μετανάστες το οποίο διαχειρίζεται η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως απώτερο σκοπό έχει την μετεγκατάσταση των προσφύγων από τις κατασκηνώσεις σε διαμερίσματα, στα οποία θα μπορούν να μείνουν σε φυσιολογικές και όχι απάνθρωπες συνθήκες. Πρόκειται για ένα υπό διαμόρφωση πρόγραμμα που έχει αρχίσει να υλοποιείται από τις αρχές του έτους και να εφαρμόζεται στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Λιβαδειά, στην περιοχή της Θεσσαλίας με πρώτα τα Τρίκαλα και έπειτα την Καρδίτσα και Λάρισα, ενώ έχουν αρχίσει και οι συζητήσεις για την πραγματοποίηση αυτού και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η εκδήλωση με θέμα τη μετεγκατάσταση των προσφύγων στις ελληνικές πόλεις αποτελούνταν από ένα δυναμικό πάνελ, στο οποίο εκτός από τον κύριο Μουζάλα, συμμετείχαν ο δήμαρχος Τρίπολης κύριος Δημήτρης Παυλής, ο Δήμαρχος Άργους κύριος Δημήτρης Καμπόσος, καθώς και ο Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, Philippe LECLERK.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ημερίδα άνοιξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος τόνισε ότι σκοπός της συνάντησης είναι η προβολή της νέας περιόδου για το προσφυγικό στο οποίο υπάρχουν όλο και περισσότερο καινούργιοι τρόποι δράσεις των Δήμων, οι οποίες στοχεύουν στην μεταφορά των προσφύγων από τα camp σε κανονικά διαμερίσματα μέσα στις Ελληνικές πόλεις. «Πρόκειται για ένα εγχείρημα το οποίο βασίζεται στην λογική της ελεύθερης αγοράς βάσει της προσφοράς μας και δεν έχουμε ως σκοπό να επιτάξουμε σπίτια» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά  ο  κύριος Μουζάλας.

Στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, Philippe LECLERK. Εν συντομία τόνισε την σπουδαιότητα του προγράμματος καθώς και το πόσο καλό είναι να ανταποκριθεί η Πελοπόννησος σε αυτό. Η Ελισάβετ Νασλή ως υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων της Ύπατης Αρμοστείας παρουσίασε λεπτομερώς μπροστά σε όλους τους απεσταλμένους των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου τις τεχνικές πλευρές του υπό εφαρμογή προγράμματος το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ECHO.

Με το κλείσιμο της παρουσίασης οι δήμαρχοι είχαν την δυνατότητα να εκφράσουν τους προβληματισμούς, τις ιδιαίτερες ανησυχίες καθώς και άλλα ερωτήματα τα οποία τους δημιουργήθηκαν. Όπως τόνισε και ο κύριος LECLERK σε αποκλειστική του δήλωση «Ήταν μια ενημερωτική εκδήλωση στην οποία εκτός από την πληροφόρηση των αντιπροσώπων κάθε Δήμου της Πελοποννήσου δόθηκε η δυνατότητα έκφρασης αποριών και προβληματισμών στα πλαίσια του υγιούς διαλόγου».

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώργος Μητροπουλος

Ονομάζομαι Μητρόπουλος Γιώργος.Είμαι φοιτητής Δημοσιογραφίας στο τρίτο έτος.Αγαπώ αυτό που σπουδάζω και προσπαθώ να εξελίσσομαι συνεχώς.Αγαπημένες μου συνήθειες είναι το διάβασμα,η μουσική και η φωτογραφία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;