Προανακριτική Επιτροπή για Παπαντωνίου ζητά η συγκυβέρνηση

Προανακριτική επιτροπή για τον πρώην υπουργό, Γιάννο Παπαντωνίου, ζητά η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ με πρόταση που κατέθεσε στη Βουλή. Πρώτος υπογράφων της πρότασης είναι ο πρωθυπουργός.

Περιεχόμενο της πρότασης

Σύμφωνα με την πρόταση, η σύσταση προανακριτικής επιτροπής είναι αναγκαία, προκειμένου να διερευνηθούν ενέργειες νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου 2001-2004, επί της υπουργίας του Γιάννου Παπαντωνίου.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η πρόταση: «Υπάρχουν ενδείξεις για απιστία που ζημιώνει το ελληνικό Δημόσιο σχετικά με την προμήθεια 170 αρμάτων μάχης τύπου Leopard, 12 ελικοπτέρων Apache, 6 φρεγατών και 20 μεταφορικών ελικοπτέρων».

Παράλληλα, οι υπογράφοντες την πρόταση σημειώνουν πως ο πρώην υπουργός, εμπλέκεται και σε λίστα καταθετών εξωτερικού με αδήλωτες καταθέσεις ύψους 1.3 εκατομμυρίων ευρώ. Ακόμη, επισημαίνεται ότι ο ίδιος έχει καταδικαστεί με αμετάκλητη απόφαση για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες κατά το έτος 2009.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η προβλεπόμενη διαδικασία

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, θα συγκληθεί η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και εντός 15 ημερών θα οριστεί ημερομηνία για τη συζήτηση της πρότασης από το Κοινοβούλιο.

Αν υπερψηφιστεί η πρόταση, θα συγκροτηθεί η προανακριτική επιτροπή, το πόρισμα της οποίας θα κρίνει τη δίωξη ή όχι του πρώην υπουργού.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν, δε θα υπάρχουν δυσκολίες στο να υπερψηφιστεί η πρόταση, καθώς Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων και ΚΚΕ με ανακοινώσεις τους, εμφανίζονται θετικοί στο ενδεχόμενο της προανακριτικής επιτροπής.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώργος Γεωργίου

"Σε μια εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λες την αλήθεια είναι μια πράξη επαναστατική"

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;