Προ-ημερησίας συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή

Μετά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, θα πρέπει να γελούν οι πάντες ακόμα και οι πέτρες μαζί μας. Ακούσαμε και είδαμε πολλά πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού να πέφτουν από τους πολιτικούς αρχηγούς. Επέρριπτε ο ένας στον άλλον ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί ενώ όλοι τους έχουν μερίδιο ευθύνης, όλοι τους έχουν εμπλακεί σε θέματα διαφθοράς και διαπλοκής αφού οι ίδιοι εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαπλοκής και οι ίδιοι τα καλλιέργησαν για να έχουν πελάτες και ψήφους προκειμένου να διατηρούνται στην εξουσία και στις καρέκλες τους. Όμως, πως γίνεται να συζητούν για ένα θέμα, αυτό της διαπλοκής και της διαφθοράς, το οποίο δεν στέκει, άυλο και χωρίς ουσία;

Στη χθεσινή συζήτηση όμως προσπαθούσαν να διχάσουν την κοινωνία με τι πολιτικές τους αυθαιρεσίες για να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να αυξήσουν τα εκλογικά τους ποσοστά. Η χθεσινή συζήτηση έγινε προκειμένου να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών και να αποποιηθούν τις ευθύνες τους σε όλα. Σίγουρα πρόκειται για ένα μεγάλο σόου προκειμένου να δείξουν ότι κάνουν κάτι, αφού έρχονται μέτρα μειώσεων μισθών και συντάξεων, αυξήσεων σε φόρους, αλλά να καλύψουν την αποτυχία τους στην διαπραγμάτευση αφού το eurogroup δεν έδωσε την εντολή για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Μια συζήτηση για να καλύψουν το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο με την «βόλτα» των υποβρυχίων και της αμφισβήτησης των συνόρων της χώρας.

Πρέπει να καταλάβουν οι πολιτικοί αρχηγοί και οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή πως έχουν πέσει σ’ ένα επίπεδο κωμικοτραγικό. Βέβαια, για να δώσουμε μια εξήγηση στο φαινόμενο της αδιαφορίας και της αδράνειας από την πλευρά της κοινωνίας όντως πρέπει να μας ψεκάζουν όπως λένε κάποιοι που πιστεύουν σε σενάρια συνωμοσίας γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να εξηγήσουμε το φαινόμενο ότι ακόμα η κοινωνία τους ανέχεται και μένει αμέτοχη σε όλα αυτά που συμβαίνουν, δίχως να αντιδράει και να διαμορφώνει ένα λόγο αντίθετο.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χαρίλαος Καραγκούνης

Ο Χαρίλαος γεννήθηκε στο Βόλο στις 20 Αυγούστου του 1992 και είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής. Πέραν από την ενασχόλησή του με την Μουσική, του αρέσει να γράφει για θέματα επικαιρότητας, πολιτικής και ιστορικής προέλευσης αλλά να σχολιάζει και την κοινωνία. Η κοινωνία αν αλλάξει αλλάζουν τα πάντα. Οι πολίτες της χώρας αυτής είναι καλό να μάθουν την ιστορία γιατί ο άνθρωπος όταν γνωρίζει το παρελθόν του ξέρει το χθες, το σήμερα αλλά και το αύριο. "Ξύπνα λαέ και άκου του παρελθόντος τη βουή, μιμήσου και πράξε σαν τους προγόνους σου. Υπερασπίσου την ελευθερία και τα δικαιώματά σου"

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;