ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε

Τον συναντάμε πια καθημερινά, σε διάφορες μορφές. Βαθιά ριζωμένος σε μυαλό κ ψυχή. Είναι ακόμη ένα επικίνδυνο φαινόμενο των καιρών που αναπτύσσετε κ εξαπλώνετε με γοργούς ρυθμούς στην σύγχρονη ελληνική κ ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Ο φασισμός γεννήθηκε επισήμως στις 23 Μαρτίου του 1919 με τον Σύνδεσμο Ιταλών Βιομηχάνων στο Μιλάνο.

Ο Μουσολίνι (ο οποίος αργότερα υπήρξε πρότυπο Ελλήνων επιχειρηματιών) υπόσχεται την πάταξη του σοσιαλισμού κ κρατάει τον λόγο του. Η δημοκρατία πεθαίνει. Ο κομουνισμός φέρεται ως μια πολύ επικίνδυνη οργάνωση. Στην δημιουργία κ την μετέπειτα στήριξη του φασισμού συμμετείχαν ονόματα γνωστά. Βιομήχανοι, Δικαστικοί, Εφοπλιστές, Στρατιωτικοί, Δημοσιογράφοι, Εκδότες, Εργολάβοι κ Τραπεζίτες. Λειτουργεί μυστικά κ υπογείως «στρατολογώντας» τις χαμηλές κοινωνικές τάξεις κ απροκάλυπτα όσων αφορά την εξυπηρέτηση συμφερόντων του οικονομικού κ πολιτικού συστήματος. Κύρια αιτία ο καπιταλισμός. Συγκέντρωση κεφαλαίου που πάντα βαπτίζεται ως Ανάπτυξη. Άφθονο, φθηνό κ ικανό εργατικό δυναμικό. Θάλαμοι αερίων, βασανιστήρια, δολοφονίες, φυλακίσεις, σκάνδαλα, οικονομικά κ ανθρωπιστικά εγκλήματα. Για τα εγκλήματα αυτά, έχουν κατά καιρούς καταδικαστεί ηγέτες, μα κανείς δεν μπορεί να καταδικάσει τον φασισμό γιατί αυτόματα θα πρέπει να καταδικάσει τον καπιταλισμό. Τρανταχτή απόδειξη η φορολογική ασυλία εταιρειών, με την ανοχή του δικαστικού σώματος που κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει τολμήσει να αγγίξει.

Έχει παρατηρηθεί πως κάθε φορά που το πολιτικό κατεστημένο δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τις λαϊκές κινητοποιήσεις οι επιχειρηματίες ποντάρουν στον φασισμό. Οι πολιτικοί λάτρεις του φασισμού συνήθως κρύβονται σε κόμματα του λεγόμενου κέντρου.

Η πρώτη φασιστική οργάνωση στην Ελλάδα για να υπάρχει μια σχετική ησυχία στην χώρα ήταν τα Τάγματα ασφαλείας. Η κρίση στην Ελλάδα φαίνεται πως είναι βούτυρο στο ψωμί των φασιστικών οργανώσεων που παρουσιάζονται ως αντισυστημικοί που μάχονται για τους φτωχούς κ τους αδικημένους. Στην πραγματικότητα όμως στηρίζουν τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες, τα εφοπλιστικά συμφέροντα ακόμη κ την πώληση νησιών.

Η άνοδος του φασισμού αποτελεί Θείο δώρο κ δοκιμασμένη λύση για την αφρόκρεμα του καπιταλισμού, προσφέρει αίγλη σε αυτούς που τον ασκούν κ ελευθερία κινήσεων σε εκείνους που επωφελούνται από αυτόν. Θα συνεχίσει να υπάρχει κ να αυξάνεται οσο οι πολιτικές ηγεσίες διατηρούν κ ενισχύουν το καπιταλιστικό σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;