Ποινή κάθειρξης 15 ετών για τον Δήμαρχο Ελαφονήσου

Για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού δημοσίου κρίθηκε ένοχος ο δήμαρχος της Ελαφονήσου, Χαράλαμπος Λιάρος, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας και του ορίστηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών, καθώς και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για τρία χρόνια.

Η υπόθεση που εκδικάστηκε αφορούσε 14 επίδικα συμβόλαια για την πώληση εκτάσεων του δημοσίου στην Ελαφόνησο, ενώ εκκρεμούν και άλλες δικογραφίες για οικοπεδοποίηση στην περιοχή αλλά και συμβόλαια. Την υπόθεση αυτή αποκάλυψε, προ πενταετίας, ο ΣΚΑΪ.

Επιπλέον, ένοχοι κρίθηκαν ένας συμβολαιογράφος, όπως και άλλα 13 άτομα που ήταν κατηγορούμενα, ενώ αθωώθηκε ένας 83χρονος. Στο συμβολαιογράφο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών, ενώ η ίδια ποινή επιβλήθηκε και σε μία γυναίκα κατηγορούμενη. Επίσης, ποινή κάθειρξης 15 ετών επιβλήθηκε σε έναν ακόμη κατηγορούμενο, ενώ άλλοι 11 καταδικάσθηκαν σε κάθειρξη 12 ετών. Το δικαστήριο ωστόσο, αναγνώρισε σε όλους τους καταδικασθέντες το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Μάλιστα, αναφέρεται στο άρθρο του ΣΚΑΪ, ότι βασικοί κατηγορούμενοι πέρα από τον δήμαρχο του νησιού, Χαράλαμπο Λιάρο, ήταν ένας ξάδερφός του και ένας συμβολαιογράφος. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι ήταν, επίσης, συγγενείς του δημάρχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο μεταξύ, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης, οι ποινές να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Ακόμη, σε όλους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας τους και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Επίσης, στο δήμαρχο και σε έναν ακόμη κατηγορούμενο, επεβλήθη χρηματική εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ.

Η αντικειμενική αξία των επίδικων ακινήτων ανέρχεται σε περίπου 268.000 ευρώ, ενώ η εμπορική τους αξία ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Καλλιόπη Καλύμνιου

Put it before them briefly so they will read it, clearly so they will appreciate it, picturesquely so they will remember it and, above all, accurately so they will be guided by its light. -Joseph Pulitzer

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;