Πέθανε ο δημιουργός της Kinder έκπληξης

Kinder

Όλοι σε κάποια περίοδο της ζωής μας έχει τύχει να δοκιμάσουμε Kinder έκπληξη, είτε επειδή ήμασταν παιδιά, είτε επειδή είχαμε παιδιά, είτε πολύ απλά επειδή περιτριγυριζόμασταν από παιδιά. Όμως, το 2016 πρόλαβε να πάρει και τον William Salice.

Ο διάσημος, λοιπόν, για την εφεύρεση του σοκολατένιου αυγού Kinder Surprise απεβίωσε την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Republica , o William Salice άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών σ’ ένα νοσοκομείο της Πάβια (δήμος νότια του Μιλάνου) λόγω αποπληξίας. Πληροφοριακά, η αποπληξία είναι  ξαφνική οργανική παράλυση λόγω μειωμένης αιματώσεως του εγκεφάλου.

Η ιδέα για το σοκολατένιο αυγό με την έκπληξη έχει τις ρίζες της πολλά χρόνια πριν, την δεκαετία του 70’, όταν ο William όντας κοντινός φίλος του Michelle Ferrero (¨πατέρας¨ της Nutella και των Ferrero Rochers)  φαντάστηκε ένα αυγό από σοκολάτα το οποίο θα είχε κρυμμένο μέσα του ένα παιχνίδι.

Kinder

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπειτα από την πραγματοποίηση της φαντασίωσης αυτής, η επιτυχία του αυγού Kinder έκπληξη ήταν άμεση και ανθεκτική στο χρόνο. Η εταιρεία Ferrero τα τελευταία 40 χρόνια έχει πουλήσει δισεκατομμύρια σοκολατένια αυγά. Στη Γαλλία και μόνο μέσα σε ένα χρόνο πουλιούνται εκατό εκατομμύρια. Ο ίδιος ο William αρνούμενος τον τίτλο του δημιουργού του αυγού, τον οποίο αφήνει στον ιδρυτή της εταιρείας Ferrero, επιβεβαιώνει ότι δεν ήταν κάτι παραπάνω πέρα από τον εκτελεστικό επιμελητή της Kinder έκπληξης. Στο βιβλίο Nutella, τoυ Gigi Padovani εξηγείται το σκεπτικό πίσω από την γέννηση της Kinder έκπληξης: «Ξέρετε γιατί τα παιδιά αγαπούν τόσο τα Πασχαλιάτικα αυγά; Γιατί φυσικά έχουν ένα δώρο για έκπληξη στο εσωτερικό τους. Οπότε, ας τους δώσουμε το Πασχαλινό αυγό τους κάθε μέρα!»

Ο William Salice συνταξιοδοτήθηκε το 2007 με ένα μπόνους τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με τον Ιταλικό τύπο, αφιέρωσε ολόκληρο αυτό το ποσό για τη δημιουργία του “Color your life”. Το “Color your life” βρίσκεται στην Ιταλική Ριβιέρα και είναι ένα ίδρυμα επαγγελματικής κατάρτισης για να βοηθήσει τους νέους μεταξύ 13-18 ετών να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να προσανατολιστούν σωστά ως προς τους στόχους τους.

Kinder

Ωστόσο, το μεγάλο όνομα  της Kinder έκπληξης έχει αμαυρωθεί από ορισμένα περιστατικά ατυχημάτων. Για παράδειγμα, στη Τουλούζη τον προηγούμενο Γενάρη ένα κοριτσάκι 3 χρονών πέθανε, αφού πνίγηκε με το παιχνίδι που βρισκόταν μέσα στο σοκολατένιο αυγό. Επίσης, στην Αμερική τα αυγά Kinder έκπληξη είναι απαγορευμένα εξ αιτίας ενός νόμου του 1938 που δεν επιτρέπει να τοποθετείται ένα αντικείμενο μέσα σε διατροφικά εμπορεύματα. Τέλος, στη Χιλή τα αυγά απαγορεύτηκαν αυτό το καλοκαίρι στα πλαίσια ενός καινούριου νόμου για την μάχη κατά τις παχυσαρκίας.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Στέλλα Μαργαριτίδου

"Love like your heart is a campfire in the parts of the world where it is always winter" Aν και το να ορίζεις, μερικές φορές είναι να περιορίζεις, ορίστε κάποια πράγματα που ίσως με περιγράφουν: Φοιτήτρια Δημοσιογραφίας στο ΑΠΘ, Ραδιοφωνική παραγωγός στο radionw.gr, Ερασιτέχνισσα φωτογράφος, future documentarist/cinematographer. Writer of my own poem, well if you can't be a poet, then be a poem!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;