Περί Εισοδήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Εισόδημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Το πρόγραμμα έχει θέσεις για 700.000 δικαιούχους.

Πλέον οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στο www.keaprogram.gr

Συμβουλευτείτε τις κοινωνικές δομές των δήμων σας, όπως πχ Συμβουλευτικούς Σταθμούς.

Οι αιτήσεις αναμένεται να αρχίσουν μετά τις 15 Ιανουαρίου.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν:

Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 200 ευρώ τον μήνα. Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, επιπλέον 100 ευρώ τον μήνα. Για κάθε ανήλικο μέλος, προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ πάλι κάθε μήνα. Επιπλέον το ΚΕΑ συνδέεται με σειρά από κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά, όπως η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, η παροχή σχολικών γευμάτων κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εισοδηματικά-Περιουσιακά κριτήρια

Το συνολικό ύψος εισοδήματος ή καταθέσεων του νοικοκυριού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ. δεν μπορεί να υπερβαίνουν το εξής ποσό, έως έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης:

  1. 1.200 ευρώ για έναν ενήλικο

  2. 1.800 ευρώ για δύο ενήλικες ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο

  3. 2.400 ευρώ για τρεις ενήλικες ή δυο ενήλικες και δύο ανήλικα ή μονογονεϊκή με τρία ανήλικα μέλη

  4. 2.700 ευρώ για τρεις ενήλικες και ένα ανήλικο ή δύο ενήλικες και τρία ανήλικα ή μονογονεϊκή με τέσσερα ανήλικα

  5. 3.000 ευρώ για τέσσερις ενήλικες ή δύο ενήλικες και τέσσερα ανήλικα ή ονογονεϊκή με πέντε ανήλικα.

    Όλα τα επιδόματα προσμετρούνται στον υπολογισμό του συνολικού εισοδήματος, εκτός απο το επίδομα αναδοχής, το επίδομα των απροστάτευτων τέκνων και τα μη ανταποδοτικά επιδόματα αναπηρίας που χορηγούνται από το κράτος.

Ακίνητη περιουσία

Η ακίνητη περιουσία δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 90.000 ευρώ για ένα άτομο με 15.000 για κάθε πρόσθετο μέλος. Η συνολική περιουσία δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 150.000 ευρώ.

Κινητή περιουσία

Συνολικά δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 6.000 ευρώ και συμπεριλαμβάνει επιβατικά Ι.Χ εξαιρουμένης της μηχανής μεγάλων κυβικών και δίκυκλα.

Δικαιολογητικά

Αριθμός ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, πληροφορίες για το εισόδημα και για τα περιουσιακά στοιχεία, απόδειξη διαμονής, αριθμός τραπεζικού λογαριασμού και IBAN και, για τα φιλοξενούμενα μέλη, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και πληροφορίες για το εισόδημα.
Εάν η συμπλήρωση της αίτησης γίνει μέσω των δομών των Δήων ή ΚΕΠ, οι αιτούντες υποχρεούνται να έχουν μαζί τους έντυπο συναίνεσης με το γνήσιο της υπογραφής, όπου να αναφέρεται η συμφωνία διασταύρωσης όλων των μελών του νοικοκυριού.

Τα νοικοκυριά, θα πρέπει να κατοικούν νόμιμα στους δήμους εφαρμογής του προγράμματος.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κοτίβα Μαρία

Αναζητώντας την αλήθεια στον χώρο των Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ βρήκα την πολυεπίπεδη φύση της. Tώρα προσπαθώ να την καταλάβω...

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;