Παρελθόν η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών της Ε.Ε. προς τη Βρετανία

Αποτέλεσμα εικόνας για τερεζα μει

Σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκριτης Daily Mail, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι σκοπεύει να διακόψει την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη Βρετανία. Για την ευόδωση του στόχου αυτού, η Μέι επιθυμεί τη συσπείρωση των ευρωσκεπτικιστών εντός των Συντηρητικών και την παράλληλη απομάκρυνση των φωνών υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο ίδιο δημοσίευμα διαβάζουμε πως ενόψει των εκλογών, η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε μια σειρά από δεσμεύσεις αναφορικά με τις σχέσεις της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιο συγκεκριμένα, προτεραιότητές της θα είναι η απόσυρση της χώρας από τις αγορές της Ε.Ε., η αποχώρησή της από τη συνθήκη ελεύθερης μετακίνησης πολιτών της Ε.Ε., καθώς και από τη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η είδηση για την πλήρη κατάργηση της ελευθερίας μετακίνησης προκαλεί έκπληξη, από τη στιγμή που η Μέι δεν είχε ποτέ ως τώρα αναφερθεί σε αυτήν. Αντιθέτως, είχε καταστήσει σαφή την πρόθεσή της για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ενιαία αγορά της Ε.Ε. και τον περιορισμό της δικαιοδοσίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Καταληκτικά, υπενθυμίζεται πως σήμερα η Βουλή της Βρετανίας ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την πρόταση της πρωθυπουργού για εκλογές, οι οποίες προκηρύχθηκαν γα τις 8 Ιουνίου. Η Μέι αιφνιδίασε τους πάντες με την απόφασή της, αλλά γνωρίζοντας τη δυναμική που έχουν τη δεδομένη χρονική περίοδο οι Συντηρητικοί και συνάμα την κάθοδο στα ποσοστά των Εργατικών, επέλεξε την πλέον κατάλληλη στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώργος Γεωργίου

"Σε μια εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λες την αλήθεια είναι μια πράξη επαναστατική"

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;