Νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη διαθέτει από σήμερα το μεσημέρι νέο ιδιοκτήτη, τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. Η προσφορά των 22.892.600 ευρώ, την οποία κατέθεσε η Alter Ego του επιχειρηματία απεδείχθη και η υψηλότερη από τις προσφορές των υπόλοιπων εταιρειών. Η δημοπρασία έλαβε χώρα στις 12.15 το μεσημέρι και οι προσφορές έγιναν με κλειστούς φακέλους.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απέκτησε τις ιστορικές εφημερίδες Το Βήμα και Τα Νέα, τις ιστοσελίδες των δύο εντύπων, καθώς και το in.gr, τον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, το 50% των μετοχών της “IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ” και το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής ΑΡΓΟΣ. Παράλληλα, το 22,11% των μετοχών του Mega περιήλθε στην κατοχή του επιχειρηματία.

Η προσφορά της Alter Ego ξεπέρασε την προσφορά της Κυπριακής Εταιρείας Vegata Holdings (21.000.000 ευρώ) και της Dimera του Ιβάν Σαββίδη (11.926.000 ευρώ). Κατατέθηκαν και δύο ακόμη προσφορές αρκετά χαμηλότερης αξίας.

Δημοπρασία πραγματοποιήθηκε και για τα ακίνητα του ΔΟΛ, τα οποία απέκτησε η Alphabank με προσφορά ύψους  3.780.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως ο νέος ιδιοκτήτης δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντι στους απλήρωτους εδώ και μήνες εργαζομένους του Οργανισμού. Αυτό σημαίνει πως έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει εκείνους που επιθυμεί και να δημιουργήσει νέες συμβάσεις. Τίποτα, ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ακόμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώργος Γεωργίου

"Σε μια εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λες την αλήθεια είναι μια πράξη επαναστατική"

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;