Η κίνηση των Μ.Μ.Μ. μέσα στην εβδομάδα

stasi-ergasias-metro-ilektrikos-tram-21-iouniou

Η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα επηρέασε σημαντικά τη ροή των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς την εβδομάδα που μας πέρασε. Όπως φαίνεται τα προβλήματα στις μετακινήσεις θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν, έστω και σε μικρότερη κλίμακα, μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις που προκήρυξαν οι εργαζόμενοι στα σωματεία ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ και ΗΣΑΠ από αύριο και για τις επόμενες ημέρες. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται, διότι κατά τη γνώμη τους θίγονται τα εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο Δευτέρα 21 Νοεμβρίου ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 10 το πρωί, λόγω στάσης εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 10:00. Τα υπόλοιπα μέσα – ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός θα κινηθούν σε κανονικούς ρυθμούς.

Επιπλέον, για την Τρίτη 22 Νοεμβρίου έχει ανακοινωθεί τετράωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 σε ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ. Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και ο προαστιακός θα εκτελέσουν τα συνηθισμένα τους δρομολόγια.

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ) θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από τις 21:00 έως και τη λήξη της βάρδιας. Τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς θα εξυπηρετούν κανονικά τους πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράλληλα, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου ο ΗΣΑΠ θα σταματήσει τη λειτουργία του στις 21:00. Ωστόσο, τα υπόλοιπα μέσα θα είναι διαθέσιμα από την έναρξη έως και τη λήξη της βάρδιας τους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώργος Γεωργίου

"Σε μια εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λες την αλήθεια είναι μια πράξη επαναστατική"

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;