Ιβάνκα Τραμπ: Η «μυστηριώδης» Πρώτη κόρη

Η Ιβάνκα Τραμπ είναι η δεύτερη κόρη του Ντόναλντ Τραμπ και αποτελεί ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα των ΗΠΑ. Τα αμερικανικά ΜΜΕ την έχουν κατηγορήσει συχνά για νεποτισμό, ενώ πολλά ερωτήματα προκαλεί η ασαφής (και άμισθη) θέση που διατηρεί στον Λευκό Οίκο. Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ μάλιστα επινόησε την θέση του Senior Advisor to the Presidents, για να δικαιολογήσει την παρουσία της κόρης του και του συζύγου της στο Οβάλ γραφείο.

Τα πρώτα χρόνια της Ιβάνκα

Η Ιβάνκα γεννήθηκε το 1981 στην Νέα Υόρκη. Είναι το δεύτερο παιδί που απέκτησε ο Ντόναλντ Τραμπ από τον πρώτο του γάμο με την τσεχικής καταγωγής Ιβάνα Ζελνίτσκοβα. Το πραγματικό της όνομα είναι Ιβάνα Μαρία Τραμπ, αλλά το Ιβάνκα είναι το περισσότερο διαδεδομένο. Το όνομά της είναι μάλιστα υποκοριστικό αυτού της μητέρας της και σημαίνει «μικρή Ιβάνα».

Σε προσωπικές της συνεντεύξεις, έχει δηλώσει ότι πέρασε σχετικά ανήσυχα παιδικά χρόνια κυρίως λόγω της έντονης κοσμικής ζωής των γονέων της στην Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1980. Κληρονόμησε από μικρή ηλικία το επιχειρηματικό δαιμόνιο του πατέρα της και έδειξε την κλίση της προς τον επιχειρηματικό κόσμο. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα αδέλφια της, η Ιβάνκα κατέχει την θέση του CEO των επιχειρήσεων Τραμπ. Πρόκειται για την σημαντικότερη θέση μέσα στην οικογενειακή επιχείρηση. Σύμφωνα με δηλώσεις της μητέρας της, η Ιβάνκα είναι η αχίλλειος πτέρνα του πατέρα της. Είναι αυτή που του ασκεί την μεγαλύτερη και σημαντικότερη επιρροή.

Η μεταστροφή στον εβραϊσμό και ο Τζάρεντ Κούσνερ

Η Ιβάνκα προσηλυτίσηκε στον ορθόδοξο Ιουδαϊσμό το 2009. Ο προσηλυτισμός της στον Ιουδαϊσμό αποτελεί μία από τις πιο πολυσυζητημένες αποφάσεις της. Η ίδια σε δηλώσεις της αναφέρει:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«η μεταστροφή μου είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ταξίδια που έχω κάνει στην ζωή μου. Ο πατέρας μου στήριξε αυτήν την απόφασή μου λόγω του μεγάλου σεβασμού που τρέφει για αυτήν την θρησκεία».

Αμέσως μετά, η Ιβάνκα υιοθέτησε το εβραϊκό όνομα Yael, το οποίο δεν χρησιμοποιεί στις δημόσιες συνδιαλλαγές της.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της, γνώρισε τον μελλοντικό της σύζυγο, Τζαρέντ Κούσνερ. Αρχικά, οι δυο τους ανέπτυξαν μία βραχύβια σχέση που διαλύθηκε λόγω αντιρρήσεων της οικογένειας του Τζαρέντ. Αμέσως μετά την μεταστροφή της Ιβάνκα, όμως, δημιούργησαν ξανά την σχέση τους και παντρεύτηκαν το 2009 στην Νέα Υόρκη.

Σήμερα, το ζευγάρι έχει τρία παιδιά και διαμένει μεταξύ Νέας Υόρκης και Ουάσινγκτον.

Η δημόσια κατακραυγή

Η Ιβάνκα έχει συχνά κατηγορηθεί για νεποτισμό. Η ασυνήθιστη πολιτική της επιρροή είναι πρωτόγνωρη για τα αμερικανικά δεδομένα. Ποτέ ξανά στην αμερικανική ιστορία δεν έχει υπάρξει οικογενειακό πρόσωπο που αναμειγνύεται τόσο έντονα στην πολιτική. Την ίδια στιγμή, πολλές οργανώσεις κατηγορούν τις εταιρείες μόδας της Ιβάνκα για παραβίαση εργατικής νομοθεσίας και κακοποίηση ζώων. Σημειωτέον ότι οι εταιρείες που κατασκευάζουν προϊόντα του δικού της brand εδρεύουν στην Κίνα.

Πηγή: CNN.gr


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιάννης Κουτρούδης

Πολυάσχολος βορειοελλαδίτης και ερωτευμένος με την συγγραφή. Για να περνάω την ώρα μου, έφτιαξα το mygiannis.home.blog., όπου θα βρείτε τις απόψεις μου για τα νεοελληνικά και παγκόσμια τεκταινόμενα και όχι μόνο...

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;