Απέσυρε την απόφαση για την ιδιωτική εταιρία ο Μπουτάρης

Αποτέλεσμα εικόνας για απορριμματα

Το μεγάλο πρόβλημα των ημερών δεν είναι άλλο από τα απορρίμματα που έχουν «πλημμυρίσει» τους δρόμους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο Δήμαρχος στη συμπρωτεύουσα, Γιάννης Μπουτάρης, αποφάσισε να αναλάβει δράση και προχώρησε στην υπογραφή απόφασης για ανάθεση σε ιδιώτη της αποκομιδής των απορριμάτων. Ωστόσο, λίγο αργότερα επέλεξε να «παγώσει» τη διαδικασία μετά από συνάντησή του με τους εργαζόμενους του δήμου.

Κατατέθηκαν ορισμένες προτάσεις από τους εργαζόμενους με τον κ. Μπουτάρη να δηλώνει: «Δεν με νοιάζει πόσοι εργαζόμενοι και πόσα απορριμματοφόρα θα βγουν. Εμένα με νοιάζει να καθαρίσει η πόλη».

Φαίνεται, επομένως, να βρίσκεται η «χρυσή τομή» ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει τι κινητοποιήσεις έως και την Πέμπτη. Για τους εργαζόμενους, η πρόταση της κυβέρνησης: «μεταθέτει το πρόβλημα στους δημάρχους και σε καμιά περίπτωση δε διασφαλίζεται η προκήρυξη ακόμα και των 2.500 θέσεων εργασίας».

Την Πέμπτη αναμένεται 24ωρη πανελλαδική απεργία και συλλαλητήριο το πρωί στο κέντρο της Αθήνας.

 «Η μόνη λύση είναι η μονιμότητα»

Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης διεμήνυσε πως η πρόταση της κυβέρνησης είναι η καλύτερη δυνατή για την τήρηση της νομιμότητας. Διεξοδικότερα: «Η μόνη λύση είναι η μονιμότητα. Οι συμβασιούχοι παίρνουν τα μάξιμουμ δυνατόν κριτήρια μοριοδότησης» και κατέληξε πως η λύση είναι η προκήρυξη διαγωνισμών.


SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

"Σε μια εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λες την αλήθεια είναι μια πράξη επαναστατική"

Αφήστε το σχόλιο σας

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG