Ειδική άδεια σε δημοσίους υπαλλήλους που έχουν παιδιά με αυτισμό

Σε χορήγηση ειδικής άδειας 22 ημερών ετησίως για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν παιδιά με αυτισμό προέβη η Ελληνική κυβέρνηση και συγκεκριμένα, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με το υπουργείο, δικαίωμα στην ειδική αυτή άδεια θα έχουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν τέκνα με αυτισμό, εφόσον αυτά είναι ανήλικα ή είναι ενήλικα και δεν εργάζονται.

Ειδικότερα, με την εγκύκλιο ενεργοποιείται σχετική διάταξη του νόμου 4483/2017, και για τη χορήγηση της άδειας απαιτείται σχετική γνωμάτευση δημόσιου Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου ή παιδοψυχιατρικού τμήματος δημοσίου νοσοκομείου.

Η άδεια αυτή χορηγείται ανεξαρτήτως του εάν τα τέκνα χρήζουν ή όχι περιοδικής νοσηλείας, συνεπώς δεν χρειάζεται γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής. Υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου ότι το τέκνο δεν εργάζεται απαιτείται στην περίπτωση χορήγησης της άδειας σε υπαλλήλους που έχουν ενήλικα τέκνα τα οποία πάσχουν από αυτισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η άδεια αυτή χορηγείται σε γονείς υπαλλήλους, των οποίων τα τέκνα χρειάζονται τακτικές μεταγγίσεις αίματος ή χρήζουν περιοδικής νοσηλείας, καθώς και τέκνα που πάσχουν από βαριά νοητική στέρηση ή σύνδρομο Down.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Καλλιόπη Καλύμνιου

Put it before them briefly so they will read it, clearly so they will appreciate it, picturesquely so they will remember it and, above all, accurately so they will be guided by its light. -Joseph Pulitzer

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;