Οι Speciaλίστες Sharkάζουν (19/9 – 25/9)

Δ.Κ : Πέρασε και αυτή η ΔΕΘ. Οι επίσημοι πέταξαν για την επιστροφή, μαζί με τις μεγαλόπνοες εξαγγελίες τους και εμείς γυρίσαμε στη φαιδρά καθημερινότητα μας. Χωρίς λεωφορεία μάλιστα. Με τα ποδήλατα μείναμε. Εσένα τι σου έμεινε;

Δ.Β : Ένα παλιό skate που είχα.

Δ.Κ : Όχι ρε φίλε, τι σου έμεινε από τη ΔΕΘ εννοώ.

Δ.Β : Ο παιανίζοντας ρυθμός του the Final Countdown, με τον οποίο έγινε η υποδοχή του Αλέξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δ.Κ : Με το τραγούδι των Europe ε; τον ύμνο των πρωταθλητών Ευρώπης του 1987. Τώρα παίζεται και για τους πρώτους από το τέλος;

Δ.Β : Συ είπας. Το θέμα δεν είναι το τραγούδι, αλλά το τι είπε και τι απάντησε ο Αλέξης στη ΔΕΘ.

Δ.Κ : Η αλήθεια είναι πως η έναρξη της ΔΕΘ, είθισται να με βρίσκει σε κάποια παραλία. Εξάλλου το καλοκαίρι τελειώνει 21 Σεπτεμβρίου. Τι είπε δηλαδή; Θυμάσαι μήπως την ομιλία του 2014; Θα μου πεις τότε δεν είχε ακόμη μεταλλαχθεί σε επαγγελματία πολιτικό.

Δ.Β : Δεν χρειάζεται να μετατραπεί κάποιος σε επαγγελματία πολιτικό. Αρκεί μια βόλτα στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με την Μέρκελ και την παρέα της.

Δ.Κ : Για τον κακομοίρη τον ηλικιωμένο μικρό – ομολογιούχο που πήγε να πλησιάσει τον Αλέξη και βρέθηκε σηκωτός στα κρατητήρια η Μέρκελ φταίει;

Δ.Β : Σιγά και τι έγινε; Για μια εξακριβωσούλα πήγε και όπως είπες σηκωτός, μην κουραστεί κιόλας. Για τον Κυριάκο όμως θα πούμε τίποτα; Θα μας περάσουν για αντικυβερνητικούς.

Δ.Κ : Καλώς ή κακώς, η συνέντευξη του Πρωθυπουργού μονοπωλεί το ενδιαφέρον σε κάθε ΔΕΘ. Τα «φώτα» πέφτουν σε αυτόν.

Δ.Β : Σε αυτήν τη ΔΕΘ όμως, τα «φώτα» πέσανε κυριολεκτικώς στη συνέντευξη του «Κούλη». Είδες σκηνικό;

Δ.Κ : Ναι το πρόσεξα, αμερικανικών προδιαγραφών. Το concept μάλιστα, υλοποιήθηκε από σκηνοθέτιδα και διευθυντή φωτογραφίας της ΕΡΤ. Κυκλική διάταξη, ημι–φωτισμένη αίθουσα και στοχευμένος φωτισμός στον Κυριάκο και τους δημοσιογράφους. Από «αμπαλάζ» πάμε καλά…

Δ.Β : Από «ταμπακιέρα» όμως; Δεν παρατήρησα κάποια αναφορά στους ανέργους. Περιμένουμε την ανάπτυξη μάλλον, ως μάννα εξ ουρανού.

Δ.Κ : Για να λέμε και τα θετικά, παραδόξως η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε ψιλό ομαλά. Το Maxmag αφιέρωσε το «Εκείνη» στους νέους μαθητές.

Δ.Β : Τότε, να αφιερώσω κι εγώ στους παλιότερους μαθητές το «Another Brick in the Wall» και να τελειώνουμε;  Δε μπορώ, μου λείπει λίγο…

Δ.Κ : Και σε μένα λείπει ρε φίλε, αλλά έτσι μαρτύρησες την ηλικία μας. Εγώ θα αφιερώσω τότε, «τα Μαθητικά τα χρόνια». Να ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά λοιπόν, με δημιουργικά μυαλά!

Δ.Β : Είχαμε βέβαια τα παρατράγουδα του Ωραιοκάστρου και της Φιλιππιάδας.

Δ.Κ : Ας μιλήσει ο διάλογος που διημείφθη μεταξύ του Δημάρχου  και ενός πολίτη, όταν σχεδιαζόταν να γίνει χώρος φιλοξενίας στον προσφυγικό συνοικισμό του Ωραιοκάστρου.

Δ.Κ : Καθόλου ειδήσεις βλέπεις; Όλο με τις άδειες ασχολούνται ρε συ.

Δ.Β : Έχουν ακόμη άδειες αυτοί; Φθινόπωρο μπαίνουμε…

Δ.Κ : Καλά, άστο! Ας πούμε τίποτα άλλο. Η Χίλαρι χάνει έδαφος λένε. Αυτό, χορευτικό ήταν ή λιποθυμικό επεισόδιο;

Δ.Β : Πολλές θεωρίες συνωμοσίας αιωρούνται. Ακόμη και πως την δηλητηρίασε ο Trump ειπώθηκε.

Δ.Κ : Έλεος! Στα καθ’ ημάς είχαμε και τα γενέθλια του Κωστάκη του Καραμανλή. Εξηντάρης πλέον.

Δ.Β : Να είναι γερός ο άνθρωπος να παίζει playstation και να τσακίζει κοψίδια στη Ραφήνα και το Μπαϊρακτάρη. Για να το ελαφρύνουμε όμως, στη showbiz είχαμε τίποτα;

Δ.Κ : Καλά πλάκα με κάνεις; Δεν ξες; Είχαμε έναν νέο έρωτα και ένα χωρισμό μεγατόνων. Εδώ BBC και CNN, διέκοψαν την κανονική ροή για να μεταδώσουν. Χώρισαν Πιτ – Τζολί και τα φτιάξανε Ιωάννου – Τσιάμη.

Δ.Β: Σιγά μην διέκοψε το CNN και το BBC ρε φίλε για να μεταδώσει Ιωάννου – Τσιάμη.

Δ.Κ : Καλά τι να πω τώρα…και σου έχω πει ότι  οι πολλοί καφέδες σε πειράζουν. Πάντως, η Γερμανού αποδεικνύεται μεγάλο σχολείο. Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, «αν δεν μπαζώσεις, δεν χτίζεις».

Δ.Β : Μεγάλο σχολείο είναι και η Τράπεζα της Ελλάδας. Μέχρι και Πρωθυπουργούς βγάζει. Ο Γιάννης πάντως μέχρι Υπουργός Οικονομικών έφτασε.

Δ.Κ : Θέση που θα μπορούσε να διεκδικήσει και η σύζυγος βεβαίως βεβαίως. Εισαγγελική έρευνα λέει, για τη διαφημιστική προβολή του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ.

Δ.Β : «Στόχος είναι ο σύζυγος μου» ανταπάντησε όμως η κα. Στουρνάρα.

Δ.Κ : Νόμιζα θα πεις «Στόχος είναι τα λεφτά» που τραγουδούσε και η Τζούλια.  Στα 1.6 μύρια ο προϋπολογισμός για τη διαφήμιση.

Δ.Β : Όσο πούλησε δηλαδή τη βίλα ο Γιάννος στη Σύρο. Νοικιάζεται πλέον με 80000 το μήνα τη high season.

Δ.Κ : Άρα, από ένα ευρώ να έβαζε ο κάθε άνεργος, την τσιμπούσαμε τη βίλα! Τι να πεις και για τα «δανεικά βοσκοτόπια» του Καλογρίτσα, που θεωρήθηκαν επαρκής εγγύηση για να πάρει τηλεοπτική άδεια; Δεν ξαναβόσκω άλλες βουβάλες ρε φίλε…

Δ.Β : Με άλλα λόγια, από τα «βοθροκάναλα» περνάμε στα «βοσκοκάναλα». Είχαμε όμως και το #perouka_gate. Πώς λες να εμπνεύστηκαν δημοσιογράφοι κάτι τέτοιο;

Δ.Κ: Για μένα δύο είναι τα ενδεχόμενα: ή από τη διαφήμιση με τη «Μαμά» ή το πιθανότερο από  Conchita:

Δ.Β : Αφού ταξιδέψαμε ως τις ΗΠΑ, άκουσες τον Αλέξη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ;

Δ.Κ : Ναι ρε συ, μήπως πήρε το Lower? Τα αγγλικά του από κάκιστα, τώρα είναι απλώς κακά.

Δ.Β : Από τα δικά σου πάντως καλύτερα. Πίσω στα δικά μας, εμένα με ταρακούνησε η σύλληψη Χίου. Λες και ο άνθρωπος έχει πει ποτέ κάτι ποινικά κολάσιμο ή μηνύσιμο.

Δ.Κ : Καλά και αυτά τα γατάκια, οι «πολιτικοί κατσαπλιάδες» (όπως τους αποκάλεσε ο ίδιος), μηνύουν τον Χίο; Θέλουν να γίνει κανένα «Μακελειό;» Όλα τα λεφτά πάντως, η selfie μέσα στο περιπολικό.

Δ.Β : Προτείνω να κλείσουμε την εβδομάδα, μονοιασμένοι. Με κάτι για το οποίο συμφωνούμε. Μάθημα θρησκευτικών ας πούμε, σε ένα κοσμικό και όχι θεοκρατικό κράτος τύπου Ιράν.

Δ.Κ: Να κλείσουμε λες, με ένα θέμα που μόλις άνοιξε. Τέλος πάντων. Στη χώρα υπάρχει «επικρατούσα θρησκεία» και το σεβόμαστε. Να έχει όμως ένα σχολικό μάθημα, χαρακτήρα κατήχησης, να είναι «ομολογιακό;». Αυτό μας βρίσκει αντίθετους. Το σχολείο μορφώνει, δεν προσηλυτίζει. Εκκλησία και Πολιτεία έχουν διακριτούς ρόλους. Οι δε σφοδρές «πολιτικές αντιδράσεις», οφείλονται εν πολλοίς σε ψηφοθηρικούς λόγους.

Δ.Β : Αυτά λοιπόν…Ραντεβού…Next Week!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δημήτρης Κουφογιαννίδης

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ανδρώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ως επί το πλείστον είναι ένας προβληματισμένος τύπος, αλλά ενίοτε και λίγο προβληματικός. Φύσει πολιτικοποιημένος, αλλά κομματικά ανένταχτος. Σπουδές σε Πολιτικές Επιστήμες και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, ενώ διαθέτει μεταπτυχιακό στην Πολιτική Ανάλυση. Από την πολλή Ανάλυση μάλιστα, οδηγήθηκε στον Αναλυτή, με τον οποίο και συνδιαλέγεται καθημερινά στον καθρέφτη..

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;