Athens
15°
light rain
Υγρασία: 82%
Άνεμος: 5m/s ΝΑ
Ανώτερη 14 • Κατώτερη 14
Weather from OpenWeatherMap
MAXMAG | Επικαιρότητα, Κόσμος, Πολιτισμός, Διασκέδαση, Ομορφιά

Συγχώνευση Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου με αυτήν της Δράμας

Την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου έγινε στην Αλεξανδρούπολη η γενική συνέλευση των μετόχων της Συνεταιριστικής τράπεζας Έβρου. Σκοπός αυτής ήταν η συγχώνευση της τράπεζας, με αυτήν της Δράμας.

Στόχος της παραπάνω συγχώνευσης είναι η δημιουργία μιας νέας πιο ισχυρής τράπεζας  που σκοπό έχει την ενίσχυση της περιφέρειας και την απόκτηση μεριδίου αγοράς στη νέα περιοχή δραστηριοποίησης, ο οποίος θα είναι συγκρίσιμος με το μέσο μερίδιο αγοράς των συνεταιριστικών τραπεζών στη χώρα. Παράλληλα επιδιώκονται:

  • Η δημιουργία οικονομιών κλίμακας
  • Η συγκρότηση και λειτουργία μίας επαρκούς, σύγχρονης και αποτελεσματικής οργανωτικής δομής
  • Η αποτελεσματικότερη λειτουργία των εσωτερικών συστημάτων ελέγχου
  • Η επέκταση δραστηριοτήτων σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, που αποτελεί και  το σημαντικότερο αναμενόμενο αποτέλεσμα από τη συγχώνευση.

Σημαντικό είναι ότι με την συγχώνευση αυτή, επιδιώκεται  η συνεργασία με την Παγκρήτια Τράπεζα για τη μεταφορά και προμήθεια τεχνογνωσίας.

Οι άμεσες κεφαλαιακές ανάγκες της παραπάνω συγχώνευσης, εκτιμώνται σε 8-10 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό που προκάλεσε σύγχυση στους μετόχους όμως, είναι η σχέση ανταλλαγής μεριδίων.

Με βάση την συμφωνία που έγινε ανάμεσα στα δύο Διοικητικά συμβούλια στον οργανισμό που προκύπτει μετά την συγχώνευση, η Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου θα συμμετέχει με ποσοστό 33,6114%, ενώ η Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας με ποσοστό 66,3886%. Κατά συνέπεια η σχέση ανταλλαγής των μερίδων της απορροφώμενης τράπεζας προς τις μερίδες που θα λάβουν οι συνεταίροι αυτής από την απορροφώσα τράπεζα, προσδιορίσθηκε σε τρία  προς ένα, δηλαδή οι συνεταίροι της τράπεζας Έβρου  για κάθε μία μερίδα που κατέχουν θα πάρουν τρεις μερίδες που θα εκδώσει η Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας (λόγω της παραπάνω αύξησης του κεφαλαίου που θα προκύψει με την συγχώνευση). Σημαντικό είναι ότι εξαιτίας αυτής της αύξησης οι συνέταιροι της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΡΑΜΑΣ θα λάβουν δωρεάν 964.974 νέες συνεταιριστικές μερίδες.

Με βάση την παραπάνω συνέλευση, έγινε γνωστό ότι η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΒΡΟΥ (Συν.Π.Ε) κατέχει μόνο το 6% στην αγορά του ακριτικού νομού, ενώ αυτή της Κρήτης το 25%.

Λίγο πριν την λήξη της συνέλευσης οι μέτοχοι κλήθηκαν σε ψηφοφορία (δια ανατάσεως χειρών) για το αν συμφωνούν με την συγχώνευση αυτή. Το αποτέλεσμα ήταν συντριπτική πλειοψηφία, μιας και το «ΝΑΙ» άγγιξε το ποσοστό του 99%.

 


SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου.

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Φοιτήτρια πληροφορικής, παρολίγον πτυχιούχος μουσικός, επίδοξη ζωγράφος και πρώην αθλήτρια στίβου! Λάτρης του μπεργκερ και του τσίπουρου και έτοιμη να σας τρελάνει με τα άρθρα της! Εύχομαι η νεραϊδένια τρέλα μου, να σας κρατήσει καλή παρέα και με την χρήση της νεραϊδόσκονής μου να γεμίσω τις καρδιές σας με αγάπη και χαμόγελα!

Αφήστε το σχόλιο σας
Το MAXMAG είναι ένα νέο διαδικτυακό περιοδικό, που σκοπεύει να παρέχει ενημέρωση επάνω σε ζητήματα κοινωνικά, πολιτιστικά, αλλά και πολιτικά. Η κάθε στήλη μας αντιπροσωπεύει και ένα ξεχωριστό πεδίο, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο ένα ευρύ πλαίσιο ενδιαφερόντων του κάθε αναγνώστη ξεχωριστά.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG