Πως προχωρούν οι έρευνες για την επίθεση στον Λ.Παπαδήμο- Τι φοβάται η ΕΛΑΣ

Πως προχωρούν οι έρευνες για την επίθεση στον Λ. Παπαδήμο - Τι φοβάται η ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με πρωινές δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, ο Λ. Παπαδήμος είχε πάρει τον τρόμο-φάκελο από το σπίτι του αφού πρώτα είχε περάσει από όλους τους ελέγχους ασφαλείας.

Την ίδια ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό στοιχείων αλλά και για την απόδοση ευθυνών σχετικά με τα ερωτήματα που προκύπτουν από την έκρηξη συνεχίζουν οι Αρχές.  Τα ερωτήματα είναι πολλά και οι αξιωματικοί της αστυνομίας προσδοκούν να λάβουν, ίσως και εντός της ημέρας μια πρώτη προφορική εξέταση από τον κ. Παπαδήμο που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και ίσως ρίξει κάποιο φως στην υπόθεση.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση σήμανε συναγερμός και ειδοποιήθηκαν δημόσιες υπηρεσίες καθώς και φρουρές, συνοδοί αλλά και πρόσωπα που ασχολούνται με την αλληλογραφία των λεγόμενων «χαρακτηρισμένων στόχων».

Πρέπει να γίνει σαφές πως η αλληλογραφία όλων των πολιτικών και άλλων προσώπων που φυλάσσονται από την αστυνομία ως πιθανοί στόχοι τρομοκρατών, πριν παραδοθεί σε αυτούς περνά από εξονυχιστικό έλεγχο μέσω ηλεκτρονικών μηχανημάτων από εξειδικευμένο προσωπικό. Στην περίπτωση της αλληλογραφίας του κ. Παπαδήμου αυτή μεταφέρεται από άνδρες της ασφάλειας στην Βουλή όπου ελέγχεται καθώς στην Ακαδημία Αθηνών δεν υπάρχουν μηχανήματα ελέγχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράλληλα, στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, καταβάλλεται προσπάθεια να επανασυντεθεί ο φάκελος, που διαλύθηκε από την έκρηξη, ώστε να μπορέσουν οι αστυνομικοί να δουν από πού ταχυδρομήθηκε, ποιός αναγράφεται ως αποστολέας και διάφορες λεπτομέρειες που μπορεί να βοηθήσουν στις έρευνες.

Ο μεγαλύτερος φόβος της αντιτρομοκρατικής αυτή την στιγμή είναι μία μαζική αποστολή τρομό-πακέτων. Έτσι, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να έχουν σταλεί και άλλοι φάκελοι, που δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί. Για το λόγο αυτό έχουν δοθεί εντολές προς τους αξιωματούχους που είναι στόχοι να μην ανοίγουν την αλληλογραφία τους.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αντώνης Κρητικός

Φοιτητής στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών. Παθιασμένος με την δημοσιογραφία και την ενημέρωση. Με θέση και άποψη αλλά πάντα υπέρ της αντικειμενικής και ακηδεμόνευτης είδησης. Αγαπώ τα ταξίδια. Όσο πιο μακρινά τόσο καλύτερα. Διαβάζω και ενημερώνομαι γιατί το απαιτούν οι καιροί μας. Μότο μου "Να έχεις άποψη και να μην φοβάσαι να την λες".

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;