Γαλλία:Κέρδισε ο Φιγιόν

fransoua-figion

Ο Φρανσουάν Φιγιόν πήρε πανηγυρικά το χρίσμα της γαλλικής δεξιάς για τις προεδρικές εκλογές. Ο Φρανσουά Φιγιόν, με σπουδές Φιλοσοφίας, Πολιτικής Επιστήμης, έχει υπάρξει Πρωθυπουργός την περίοδο 2007-2012 καθώς και στενός συνεργάτης του Ν. Σαρκοζί.

Στον γαλλικό Τύπο, η επικράτησή του έναντι του μετριοπαθέστερου Ζιπέ αποτιμάται ως «συντηρητική επανάσταση» στο δεξιό στρατόπεδο, ενώ για μερικούς τα πράγματα δυσκολεύουν για την Μαρίν Λεπέν επειδή η εκλογική της «πελατεία» επικαλύπτεται με τμήμα εκείνης του Φιγιόν.

Με βάση τα στοιχεία από τα μισά εκλογικά κέντρα ο Φιγιόν συγκεντρώνει το 68.4% των ψήφων, +έναντι 31.6% του Ζιπέ επιβεβαιώνοντας τις δημοσκοπήσεις που προέβλεπαν την νίκη του. Η διαφορά ωστόσο δεν είναι πολύ μεγάλη. «Με την απόρριψη τον Αλέν Ζιπέ η γαλλική δεξιά σηματοδοτεί με λαμπρότητα τη θέλησή της να προχωρήσει στην υλοποίηση μιας συντηρητικής επανάστασης αλά γαλλικά, που να ανταγωνισθεί την εθνική επανάσταση που ετοιμάζει το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο» υπογραμμίζει η Liberation. «Με μια εκστρατεία συνεκτική, επίμονη και ασυμβίβαστη, ο Φρανσουά Φιγιόν καταγράφει μια ιστορική στροφή» προσθέτει στο κύριο άρθρο που τιτλοφορεί άλλωστε «Στροφή».

«Στόχος το Μέγαρο των Ηλυσίων» είναι το πρωτοσέλδιο της Figaro, με έναν Φιγιόν θριαμβευτή με τα χέρια ψηλά. «Όλο δεξιά» γράφει η Le Parisien με τον νικητή Φιγιόν να έχει το χέρι στην καρδιά. Με την εκλογή Φιγιόν, τα τέσσερα και πλέον εκατομμύρια των Γάλλων που ψήφισαν, έδειξαν ξεκάθαρα την προτίμησή τους για ένα «ριζοσπαστικά φιλελεύθερο πρόγραμμα» όπως ο ίδιος ο Φρανσουά Φιγιόν το παρουσίασε στην τελευταία τηλεμαχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ιωάννα Καραδημου

Φοιτήτρια της Δημοσιογραφίας κάνοντας τα πρώτα βήματα στην αρθρογραφία. Μεγάλη αγάπη και για το ραδιόφωνο. Καταγωγή από την μαγευτική Καλαμπάκα. Moto της ζωής:Ποτέ μην τα παρατάς και πάντα να χαμογελάς.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;