Φωτίου: «Δεν ήταν φοβερές οι περικοπές των συντάξεων»

Μετά την προχθεσινή δήλωση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής ασφάλισης και Κοινωνικής αλληλεγγύης δείχνει πως η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποί μας βρίσκονται σ’ ένα κόσμο δικό τους, ακούγωντας μόνο τους παρατρεχάμενούς τους, μόνο τους ψηφοφόρους και πελάτες τους.

Η αναπληρώτρια υπουργός και αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, δήλωσε στον Αθήνα Fm 9,84 πως «Εγώ βλέπω πάρα  πολύ κόσμο στο δρόμο  και μου λέει, εμένα η σύνταξή μου ήταν 920 ευρώ και είναι 920 ή 917. Δεν είχαν καμία από αυτές τις φοβερές περικοπές που λένε τα media»

Όπως είπε, «είναι οδυνηρό να λέμε ότι 700 χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν ούτε τα 200 ευρώ μηναιαίο εισόδημα κατ άτομο, ενώ εσείς αναφέρεστε στις μειώσεις σε συντάξεις των 1300 ευρώ. Στο τέλος του χρόνου και στις αρχές του επομένου, καθένας από τους συνταξιούχους θα έχει μετρήσει αν τα λεφτά που έχει στην τσέπη του είναι αυτά που λέμε εμείς ή αυτά που λένε τα media. Ξέρετε, δεν υπάρχει πιθανότητα να κοροϊδέψουμε κανέναν».

Αυτή η δήλωση δείχνει την άγνοια της πολιτικής εξουσίας, την έλλειψη ενδιαφέροντος για το τί λέει η κοινωνία και το πως ζει με την όλη αυτή κατάσταση. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση της θέσης τους. Κουραστήκαμε ως πολίτες να βλέπουμε και να ζούμε μέσα σε μια κατάσταση που μπορεί να χαρακτηριστεί ως φάρσα και ένα κακόγουστο ψέμα. Αλλά ποιός όμως είναι σε θέση να καταλάβει τα ψέματα που μας σερβίρουν καθημερινά; Η αλήθεια δεν είναι για όλα τα αυτιά και τα ψεύδη δύσκολα γίνονται αντιληπτά από πολλούς.

Το περίεργο όμως είναι πως στη χώρα μας φτάσαμε στο σημείο να μην καταλαβαίνουμε ποιά είναι η αλήθεια και ποιά τα ψέματα που μας έχουν πει γιατί τα μέσα ενημέρωσης του συστήματος, της διαπλοκής και της σαθρότητας έχουν κάνει πολύ καλά τη δουλειά τους. Κάποια στιγμή εμείς οι πολίτες της χώρας αυτής πρέπει να ξυπνήσουμε και να αποδεχτούμε τις ευθύνες μας. Όλοι φταίμε και έχουμε μερίδιο στην κατρακύλα μας. Δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί αλλά και εμείς που τους ψηφίσαμε και τους δώσαμε το δικαίωμα να διαχειρίζονται τις τύχες ενός λαού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χαρίλαος Καραγκούνης

Ο Χαρίλαος γεννήθηκε στο Βόλο στις 20 Αυγούστου του 1992 και είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής. Πέραν από την ενασχόλησή του με την Μουσική, του αρέσει να γράφει για θέματα επικαιρότητας, πολιτικής και ιστορικής προέλευσης αλλά να σχολιάζει και την κοινωνία. Η κοινωνία αν αλλάξει αλλάζουν τα πάντα. Οι πολίτες της χώρας αυτής είναι καλό να μάθουν την ιστορία γιατί ο άνθρωπος όταν γνωρίζει το παρελθόν του ξέρει το χθες, το σήμερα αλλά και το αύριο. "Ξύπνα λαέ και άκου του παρελθόντος τη βουή, μιμήσου και πράξε σαν τους προγόνους σου. Υπερασπίσου την ελευθερία και τα δικαιώματά σου"

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;