Ευνοϊκό κλίμα στη σύσκεψη των Προέδρων για την συγκρότηση του ΕΣΡ

diaskepsi-proesrwn-esr-708

Η διάσκεψη ξεκίνησε στις 4:30 το μεσημέρι. Ξεκίνησε μια ώρα αργότερα από το κανονισμένο, διότι συνεργάτες του προέδρου της Βουλής έκριναν απαραίτητο το συνέδριο να μετατεθεί μια ώρα αργότερα προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις που γίνονται, με στόχο την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.

Το κλίμα δείχνει ευνοϊκό και πολύ πιθανόν η συγκρότηση του ΕΣΡ να γίνει απόψε. Μετά τις έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και την εναντίωση της Ν.Δ επιτέλους υπάρχει μια γραμμής συναίνεσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής Ν.Βουτσής ξεκίνησε την διάσκεψη λέγοντας ότι θα είναι η τελευταία και προανήγγειλε πως θα διανεμηθεί γραπτή πρόταση με ονόματα για την συγκρότηση του ΕΣΡ.

Πρότεινε δε για πρόεδρο τον Αθανάσιο Κουτρομάνο – το πρόσωπο που είχε προτείνει η ΝΔ δηλαδή – και αντιπρόεδρο τον Ροδόλφο ΜορώνηΩς μέλη πρότεινε να είναι οι: Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Νίκος Κιάος, Βασίλης Κουφόπουλος, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γεώργιος Σαριδάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Για το θέμα του αριθμού των αδειών υπήρξε δήλωση του Ν. Παππά που επισημαίνει ότι η ευθύνη του διαγωνισμού είναι στο ΕΣΡ και ο αριθμός των αδειών θα είναι προϊόν διαβούλευσης. Εχουν αποσαφηνιστεί τα ζητήματα και είμαστε ώριμοι να περάσουμε στη διαδικασία της συγκρότησης του ΕΣΡ. Για τη θέση του προέδρου προτείνουμε τον κ. Κουτρουμάνο και του αντιπροέδρου του κ. Μορώνη» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο Νίκος Δένδιας φάνηκε να είναι σύμφωνος με τα λεγόμενα του κ. Βουτσή. Δήλωσε «Πράγματι ήταν μακροχρόνια αυτή η διαδικασία. Υπήρξε η απόφαση του ΣτΕ. Η θέση της ΝΔ ήταν υπέρ της εκμετάλλευσης του συνόλου του φάσματος. Οχι για κάποιους τεχνικούς ή οικονομικούς λόγους αλλά γιατί αυτό εξυπηρετεί την ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών χωρίς περιορισμό στο συνταγματικό τους δικαίωμα για ενημέρωση. Θεωρώ ότι έχουμε δικαιωθεί. Θέλω να καλωσορίσω την σημερινή δήλωση του κ. Παππά. Ο υπουργός προσχωρεί επιτέλους σε ένα πλαίσιο σκέψης κατά πολύ ορθότερο της αρχικής του τοποθέτησης περί κλειστού αριθμού 4 αδειών. Παρότι όμως κ. Πρόεδρε έχετε τοποθετηθεί πολλές φορές εμμέσως αλλά θετικά, εμείς ως κόμμα έχουμε αποτιμήσει εξαιρετικά θετικά την συμβουλή σας για προσπάθεια εξεύρεσης λύσης. Η ΝΔ θα ήθελε και τη δική σας γραπτή δέσμευση επί του θέματος αυτού. Για μας η δική σας ρητή τοποθέτηση περιλαμβανόμενη στα πρακτικά της Επιτροπής μας είναι λυδία λίθος ως τρίτου θεσμικά, πολιτειακού παράγοντα». Εν συνέχεια,ανέφερε πως η δήλωση του κ. Βουτσή επαρκούσε για να προχωρήσει περαιτέρω η συζήτηση.

Από την μεριά της Χρυσής Αυγής ο Χρήστος Παππάς δήλωσε «Το αίτημα της ΝΔ είναι απαράδεκτο, μου θυμίζει τις δηλώσεις που ζητούσαν παλιά από τους κομμουνιστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι θέλει να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, η ΝΔ αντέδρασε και το Ποτάμι. Θα ψηφίσουμε «παρών» στην πρότασή σας.»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από την Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε «Θετική η δήλωση Παππά, αλλά μπορεί να αλλάξει στην πορεία πάλι. Μήπως ο υπουργός με αυτές τις εμμονές καταθέτει αυτή την προσπαθεί να του πουν αυτό που θέλει τα 5 κόμματα εδώ; Εμείς είχαμε προτείνει τον κ. Σωτηρέλη, μάχιμο, ενεργό. Δεν τον είχα ρωτήσει αλλά δεν μπορεί να ανταποκριθεί γιατί παίρνει εκπαιδευτική άδεια.Για τον κ. Κουτρομάνο, πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου με υψηλότατο τεκμήριο αμεροληψίας, έχω να πω ότι λυπάμαι που δεν τον σκεφτήκαμε εμείς. Για την ΝΔ χαιρόμαστε που αλλάξατε στάση, η αναδίπλωση είναι ευπρόσδεκτη θεσμικά και πολιτικά.»

Λίγο νωρίτερα σε δηλώσεις του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς υποστήριξε πως αρμόδιο για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών θα είναι το ΕΣΡ. Συγκεκριμένα λίγο πριν ξεκινήσει η διάσκεψη των Προέδρων για την ύστατη προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ, Ν. Παππάς.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ιωάννα Καραδημου

Φοιτήτρια της Δημοσιογραφίας κάνοντας τα πρώτα βήματα στην αρθρογραφία. Μεγάλη αγάπη και για το ραδιόφωνο. Καταγωγή από την μαγευτική Καλαμπάκα. Moto της ζωής:Ποτέ μην τα παρατάς και πάντα να χαμογελάς.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;