Επιτυχής εκτόξευση πυραύλου από την Β. Κορέα

13 Φεβρουαρίου 2017. Πηγή: KCNA

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα, ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής πραγματοποίησε με επιτυχία την εκτόξευση ενός νέου τύπου βαλλιστικού πυραύλου, τύπου Pukguksong-2, μεσαίας έως μακράς ακτίνας δράσης, ο οποίος έχει την ικανότητα μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής.

Ο πύραυλος, που σύμφωνα με ειδικούς του κέντρου αστροφυσικής του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, αποτελεί αξιοσημείωτη ανάπτυξη λόγω της δυσκολίας των μεγάλων κινητήρων στερεών καυσίμων να λειτουργήσουν, πέταξε περίπου 500 χιλιόμετρα προς την Ιαπωνία και προσγειώθηκε στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της κορεατικής χερσονήσου.

Η εκτόξευση έγινε υπό την επίβλεψη του προέδρου της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Πρόκειται για την πρώτη πρόκληση του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας μετά την εκλογή του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Με την ανακοίνωση αυτή, η Πιονγιάνγκ υπονοεί περαιτέρω εξέλιξη του πυραυλικού της προγράμματος, παραβιάζοντας το πλαίσιο αποφάσεων του ΟΗΕ.

13 Φεβρουαρίου 2017. Πηγή: KCNA

Η πράξη αυτή τάραξε τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, αλλά και την Νότια Κορέα, οι οποίες ζήτησαν την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Σκοπός της συνεδρίασης, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα σύμφωνα με αξιωματούχο της αμερικανικής αποστολής στον ΟΗΕ, είναι η επιβολή κυρώσεων, λόγω των κινδύνων που ελλοχεύουν από την ύπαρξη ενός τόσο ισχυρού όπλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα, σύμμαχος και εμπορικός εταίρος της Βόρειας Κορέας ενοχλήθηκε, επίσης, από την ενέργεια αυτή και κάνοντας λόγο για διαφύλαξη της ειρήνης και της ασφάλειας, δήλωσε ότι αντιτίθεται στις δοκιμές των πυραύλων που δεν συμβαδίζουν με τους κανόνες του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος Trump και οι βοηθοί του είναι πιθανό να ζυγίζουν μια σειρά από ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των ναυτικών και αεροπορικών περιουσιακών στοιχείων μέσα και γύρω από την κορεατική χερσόνησο, και της επιτάχυνσης της εγκατάστασης νέων συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας στη Νότια Κορέα.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αθηνά Σταυροπούλου

Χαίρετε! Σαλονικιά και άκρως ερωτευμένη με την πόλη μου. Σπουδάζω Δημοσιογραφία και Μ.Μ.Ε. στο Α.Π.Θ. Μου αρέσει να γνωρίζω νέα άτομα και να μαθαίνω διαρκώς καινούρια πράγματα. Άποψή μου, ό,τι ονειρεύεσαι μπορείς να το πετύχεις. "Reach what you cannot."

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;