Επίσημη Επίσκεψη του Προέδρου της Βουλγαρίας στην Ελλάδα

 

Επίσημη, διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα στην Ελλάδα ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο κύριος  Ρουμέν Ράντεφ κατέφθασε σήμερα το πρωί στην Αθήνα. Στις 10:20 π.μ πραγματοποίησε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στις 10:30 π.μ ο Έλληνας ομόλογός του, Προκόπης Παυλόπουλος τον υποδέχθηκε, ενώ ακολούθησε  κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο πολιτικών ανδρών. Στα πλαίσια αυτής, ο κύριος Παυλόπουλος δεν παρέλειψε να στείλει αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα επισημαίνοντας πως «δεν είναι δυνατόν να μην σέβεται μνημεία, όπως η Αγία Σοφία και να θεωρεί ότι η ευρωπαϊκή της προοπτική είναι ανοικτή».

Με αυτό τον τρόπο ο ΠτΔ έδειξε το πόσο έχει ενοχλήσει την ελληνική πλευρά η ανάγνωση του Κορανίου και η δημόσια προσευχή των μουσουλμάνων στην Αγία Σοφία, η οποία πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του κύριο Ράντεφ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε τη σημαντικότητα της καλής γειτνίασης μεταξύ των λαών της Βαλκανικής Χερσονήσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντός της ημέρας, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας αναμένεται να επισκεφθεί το δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη στο Δημαρχιακό Μέγαρο στις 15:00 μ.μ. Η πρώτη μέρα θα ολοκληρωθεί με επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο κύριος Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο το απόγευμα στις 20:30 μ.μ.

Τέλος, με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας θα συναντηθεί και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώργος Μητροπουλος

Ονομάζομαι Μητρόπουλος Γιώργος.Είμαι φοιτητής Δημοσιογραφίας στο τρίτο έτος.Αγαπώ αυτό που σπουδάζω και προσπαθώ να εξελίσσομαι συνεχώς.Αγαπημένες μου συνήθειες είναι το διάβασμα,η μουσική και η φωτογραφία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;