Εκλογή Ντόναλντ Τραμπ : To πρόσωπο μιας κατεστραμμένης κοινωνικής συνείδησης

1e1716e0-trump-4x3

Ντόναλντ Τζον Τραμπ ,επιχειρηματίας, κτηματομεσίτης, παρουσιαστής ριάλιτι, πρώην στρατιωτικός, ιδρυτής αλυσίδας ξενοδοχείων-καζίνο, λαϊκιστής, ακροδεξιός, ρατσιστής, μισογύνης και πλέον Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η εκλογή του, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ακόμη ένα σύμπτωμα της κοινωνικής διαταραχής. Η συσσωρευμένη οργή, η φτώχεια, η ανασφάλεια ,η περιθωριοποίηση, οι ανισότητες, η κατάρρευση της «μεσαίας τάξης», αποτέλεσαν ιδανικό έδαφος ώστε να σπείρει ο Ντόναλντ Τραμπ τις λαϊκίστικες, απλές και καθαρές απαντήσεις σε όλους τους φόβους του Αμερικάνικου λαού. Παρουσιάζοντας ως εχθρούς τους «άλλους», τους ξένους, που πρέπει να κατηγορηθούν για την κοινωνικοπολιτική και οικονομική καταστροφή της χώρας, παγίδευσε μια μάζα που βράζει από οργή και έλλειψη εμπιστοσύνης, η οποία θέλει να χρεώσει σε κάποιον τα βάσανά της, να επιλέξει τον τραμπούκο για σωτήρα.

Είναι ξεκάθαρο πως σε περιόδους όπου οι άνθρωποι αισθάνονται ότι απειλούνται, φοβούνται και είναι καχύποπτοι, είναι πιο επιρρεπείς σε παραποιήσεις, μισές αλήθειες και ψέματα. Αποθαρρημένοι τεχνηέντως από κάθε είδους συλλογική δράση, εγκλωβισμένοι σε έναν απόλυτο ατομικισμό, πνιγμένοι από το αίσθημα της αδυναμίας αντίδρασης, επιλέγουν την εύκολη λύση μιας φαινομενικά παντοδύναμης εξουσίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, θα μπορούσε να «κρυφτεί» πίσω από έναν ευγενικό, νεαρό, κουστουμαρισμένο, μια μαριονέτα του. Όπως ένας αντίστοιχος κεφαλαιοκράτης κρύβεται πίσω από την κάθε «Χίλαρι». Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε τις λαϊκίστικές, φαινομενικά «ξεκάθαρες» , συντηρητικές πολιτικές του απαντήσεις και με πρόσχημα την επιφανειακή «καθαρότητα», πέταξε την μάσκα του χρηματοδότη, και βγήκε μπροστά ως ξεκάθαρος και ειλικρινής εθνοσωτήρας. Αυτά , όσον αφορά μια ίσως κοινωνική εξήγηση της επιλογής αυτής ,του λαού της Αμερικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος θα ακολουθήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα του, ώστε να εξασφαλίσει την παγκόσμια ηγεμονία της σε ολόκληρη την υφήλιο. Τεράστιες εμπορικές συμφωνίες, «σωτήριοι» πόλεμοι , παγκόσμια στρατιωτική παρουσία, και ασφυκτικό έλεγχο των υποτελών- κρατών. Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η Αμερική όποιος και αν κάθεται στην καρέκλα του Προέδρου της. ΤΡΑΜΠούκος ή όχι.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαργαρίτα Κυανίδου

Η Μαργαρίτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός και εργάζεται στην Αθήνα. Παθιάζεται με την Αρχιτεκτονική και τις τέχνες γενικότερα. Εκτονώνεται μέσω του Χορού και του Θεάτρου και λατρεύει να "μαθαίνει" περισσότερα και περισσότερα και περισσότερα...Χειρότεροι εχθροί της τα όρια και ο χρόνος.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;