Δημοσίευμα πρόκληση από τον Τουρκικό τύπο

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από τουρκικής πλευράς. Η τουρκική εφημερίδα Sözcü κυκλοφορεί με προκλητικό πρωτοσέλιδο άρθρο που κάνει λόγο για την επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στην Κάλυμνο και την Ψέριμο. Στο άρθρο γίνεται αναφορά για την Ψέριμο ως τουρκικό νησί που παρανόμως έχει ελληνική σημαία. Έχουν μάλιστα και χάρτη που δείχνουν την απόστασή της από την Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ) και τη δείχνουν ως τουρκικό έδαφος.

Όπως γράφει ο Τούρκος συντάκτης, ο Έλληνας πρόεδρος (αναφέρεται στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο) πήγε στο «κατεχόμενο νησί» και η επίσκεψή του, η οποία χαρακτηρίζεται ως «σκάνδαλο», καλύφθηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι η Ψέριμος ανήκει στα «18 τουρκικά νησιά που είναι υπό ελληνική κατοχή» και μεταφέρονται και οι δηλώσεις Παυλόπουλου για τη Συνθήκη της Λωζάνης. Επίσης στην εφημερίδα μιλάει ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Άμυνας Ümit Yalım ο οποίος λέει ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης υπάρχουν 18 νησιά που η Ελλάδα κατέλαβε ενώ είναι τουρκικά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ιωάννα Καραδημου

Φοιτήτρια της Δημοσιογραφίας κάνοντας τα πρώτα βήματα στην αρθρογραφία. Μεγάλη αγάπη και για το ραδιόφωνο. Καταγωγή από την μαγευτική Καλαμπάκα. Moto της ζωής:Ποτέ μην τα παρατάς και πάντα να χαμογελάς.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;