Βαρκελώνη: Πάνω από 300.000 στους δρόμους υπέρ της υποδοχής προσφύγων

Τουλάχιστον 300.000 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημάρχου Άντα Κολάου και «πλημμύρισαν» τους δρόμους στο πλαίσιο της κινητοποίησης με τίτλο «εμείς θέλουμε να υποδεχθούμε» (volem acollir ). Στόχος της διαδήλωσης, ήταν να υποδεχθεί η χώρα, τον αριθμό των προσφύγων που είχε δεσμευτεί το 2015.

Βάσει των δεσμεύσεων της Μαδρίτης απέναντι στην Ε.Ε , η Ισπανία έπρεπε να δεχθεί περίπου 16.000 υποψηφίους για τη χορήγηση ασύλου μέσω της διαδικασίας μετεγκατάστασης από εμπόλεμες χώρες. Στην πραγματικότητα όμως το νούμερο δεν έχει ξεπεράσει τους 1.100!

Την οργάνωση της κινητοποίησης είχε αναλάβει η ομάδα «Η πατρίδα μας είναι πατρίδα σας» (casa nostra casa vostra) με πολλούς από το πλήθος να κρατάνε πανό αναγράφοντας το σύνθημα  «Όχι άλλες δικαιολογίες, να υποδεχθούμε τώρα».

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, η κεντρική λεωφόρος που διασχίζει την παλιά πόλη και καταλήγει στο λιμάνι ήταν γεμάτη διαδηλωτές, με την αστυνομία να εκτιμά το νούμερο στις 160.00. Η πορεία κατέληξε συμβολικά στο λιμάνι της πόλης το οποίο βρέχεται από τη Μεσόγειο, στην οποία περισσότεροι από 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους το 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώργος Παλληκάρης

Απόφοιτος δημοσιογραφίας.Λάτρης της Ροκ μουσικής και μεγαλωμένος στα Κ.Πατήσια.Δε με λες και συνηθισμένο...

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;