Βαγδάτη: Επίθεση σε σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας

Την ευθύνη για την επίθεση τριών καμικάζι σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, βόρεια της Βαγδάτης, κοντά στην πόλη Σαμάρα, ανέλαβε το ισλαμικό κράτος. Τραγικός απολογισμός της επίθεσης ήταν ο θάνατος επτά ανθρώπων και ο τραυματισμός άλλων δώδεκα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στρατηγού Κάσεμ αλ-Ταμίμι, επικεφαλή των δυνάμεων ασφαλείας, που προστατεύουν τις ηλεκτρικές και πετρελαϊκές πηγές, οι τρεις δράστες είχαν φορέσει ζώνες με εκρηκτικά κάτω από τις στρατιωτικές στολές. Ένας εκ των τριών κατάφερε να ανατινάξει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ενώ οι άλλοι δυο σκοτώθηκαν. Οι εργαζόμενοι κατάφεραν να απομακρυνθούν άμεσα, χάρη στην επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας.

Παρόλα αυτά, ο σταθμός δεν σταμάτησε να λειτουργεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρία Παπαπέτρου

Είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μότο ζωής: Δούλεψε σκληρά για να αποκτήσεις ό,τι ποθείς!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;