Η πρόσκληση του Κιμ Γιονγκ Ουν, στον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν

Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν προσκάλεσε τον Μουν Τζε-ιν, ηγέτη της Νότιας Κορέας να επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η Σεούλ. Αναμένεται μια ιστορική συνάντηση, η τρίτη που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ ηγετών των δύο κρατών. Την πρόσκληση αυτή μετέφερε η αδερφή του βορειοκορεάτη προέδρου, Κιμ Γιο Γιονγκ στο πλαίσιο της επίσκεψής της ως μέλος της αντιπροσωπείας στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες της Πιονγκτσάνγκ. Η ίδια είναι το πρώτο μέλος της βορειοκορεατικής δυναστείας στην εξουσία που διασχίζει τη γραμμή διαίρεσης των δύο κρατών.

http://www.cnn.gr/news/prosopa/story/117106/kim-gio-giongk-i-prigkipissa-tis-piongkgiangk

Φιλικό κλίμα μεταξύ του Κιμ Γιονγ Ουν και του Μουν Τζε-ιν

Το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών έχει ήδη καλλιεργηθεί από τις αρχές του χρόνου, με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας να δηλώνει ότι πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά το ζήτημα του βορειοκορεατικού πυρηνικού προγράμματος. Ο ίδιος είχε ταχθεί υπέρ μιας συνάντησης με την βορειοκορεατική ηγεσία υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Θετική, όμως είναι και η στάση της Βόρειας Κορέας, όπως φάνηκε στις 25 Ιανουαρίου με σχετική ανακοίνωση που προέτρεπε τους Κορεάτες να δημιουργήσουν ένα ειρηνικό κλίμα στην κορεατική χερσόνησο. Το κλίμα αυτό συνεργασίας και συμφιλίωσης συνεχίστηκε με την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου που φέτος πραγματοποιούνται στη Νότια Κορέα. Πρώτα με τη χειραψία του Κιμ Γιονγκ Ναμ που έχει τον τίτλο «αρχηγός του κράτους», με τον Μουν στη διάρκεια δεξίωσης για τους ηγέτες που οργανώθηκε πριν από την τελετή.

Στην έναρξη θεμελιώθηκε η φιλειρηνική ατμόσφαιρα όταν οι αθλητές των δύο κρατών κράτησαν την ίδια σημαία, ενώ στη συνέχεια επισφραγίσθηκε και με μια ομαδική φωτογραφία των αθλητών.

Παρά το ιδιαίτερα καλό και φιλικό κλίμα και τις πρόσφατες δηλώσεις του, ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος δεν δέχτηκε άμεσα την πρόσκληση του Κιμ Γιονγκ Ουν. Φαίνεται ότι θέλει να περιμένει να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες στις οποίες είχε αναφερθεί και στις ανακοινώσεις του. «Είναι απολύτως απαραίτητο ο Βορράς και οι ΗΠΑ να αρχίσουν γρήγορα συνομιλίες», δήλωσε ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

Advertisement

 

Πηγή: CNN

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

'' Let your smile change the world ''

Αφήστε ένα σχόλιο

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG