Ισπανία: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς

Ο επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς στην Ισπανία υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του. Ο δικαστικός λειτουργός εξήγησε πως η απόφασή του οφείλεται σε προσωπικούς λόγους, την ώρα που η αντιπολίτευση αξίωνε την απομάκρυνσή του μετά την παραδοχή από τον ίδιο οτι ήταν ιδιοκτήτης στον Παναμά μεριδίου σε offshore εταιρεία.

Κατηγορήθηκε ιδίως από ορισμένα ΜΜΕ ότι επιχείρησε να παρακωλύσει την εξέλιξη ερευνών σε βάρος στελεχών του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος.

Το προοδευτικό Συνδικάτο των Εισαγγελέων έκρινε την Τρίτη ότι η Ισπανία δεν μπορεί να έχει έναν εισαγγελέα κατά της διαφθοράς «που συνεχώς τίθεται υπό αμφισβήτηση» και «του οποίου η προσωπική πορεία απέχει πολύ από το να είναι υποδειγματική».

Η διαδικτυακή εφημερίδα Infolibre είχε κάνει μία σημαντική αποκάλυψη τη Δευτέρα ότι ο παραιτηθείς εισαγγελέας κατέχει το 25% μιας εταιρείας με έδρα τον Παναμά, την οποία κληρονόμησε από τον πατέρα του, κι είναι ιδιοκτήτης μιας οικίας η αξία της οποίας εκτιμάται σε τουλάχιστον 500.000 ευρώ.

Σήμερα, ο γενικός εισαγγελέας Χοσέ Μανουέλ Μάθα επιβεβαίωσε δημοσίως τη στήριξή του στον πρόσωπο του πρώην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, υπογραμμίζοντας ότι δεν έκανε τίποτα «το παράτυπο ούτε παράνομο». «Δεν έχω κανέναν λόγο να τον απομακρύνω από την θέση του όμως πρέπει να σας πω ότι υπέβαλε σε εμένα πριν από λίγα λεπτά την παραίτησή του, για προσωπικούς λόγους (…) και δεν μπορώ να τον πείσω να την ανακαλέσει» δήλωσε στον Τύπο ο γενικός εισαγγελέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν είμαι ιδιοκτήτης καμίας εταιρείας προκειμένου να δραστηριοποιούμαι στο εξωτερικό (…) και να φοροδιαφεύγω, όμως αντιθέτως μιας ανενεργής εταιρείας την οποία έχω δηλώσει» ήταν η απάντηση του εν λόγω λειτουργού προς τα επιθετικά σχόλια μέσων ενημέρωσης και αντιπολίτευσης.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αντώνης Κρητικός

Φοιτητής στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών. Παθιασμένος με την δημοσιογραφία και την ενημέρωση. Με θέση και άποψη αλλά πάντα υπέρ της αντικειμενικής και ακηδεμόνευτης είδησης. Αγαπώ τα ταξίδια. Όσο πιο μακρινά τόσο καλύτερα. Διαβάζω και ενημερώνομαι γιατί το απαιτούν οι καιροί μας. Μότο μου "Να έχεις άποψη και να μην φοβάσαι να την λες".

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;