Οι Γιατροί του Κόσμου και η οργάνωση Muslim Charity ενώνουν τις δυνάμεις τους υπέρ των προσφύγων

Η βοήθεια της Muslim Charity στην Γάζα
Η βοήθεια της Muslim Charity στην Γάζα

Με μία δωρεά 50.000€ η οργάνωση Muslim Charity αποφάσισε να ξεκινήσει την συνεργασία της με τους Γιατρούς του Κόσμου. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν από την κοινωφελή οργάνωση προκειμένου να παρέχονται στους πρόσφυγες είδη πρώτης ανάγκης και για την αγορά ενός εξοπλισμένοι οχήματος που θα δοθεί στους Γιατρούς του κόσμου για την μεταφορά τους στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

Η Muslim Charity είναι μία φιλανθρωπική οργάνωση που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει ως στόχο την ενημέρωση των προσφύγων και την εξασφάλιση καλών συνθηκών διαβίωσης. Η αντιπροσωπία της οργάνωσης επισκέφτηκε πέρσι τη Λέσβο και άλλα μέρη στην Ελλάδα και μετέφερε τις εμπειρίες της και τα βιώματα της από τα ελληνικά νησιά, που πλήττονται από τα καθημερινά κύματα προσφύγων, στην χώρα τους. Ο Μαρούφ Πιρζάντα, εκπρόσωπος της οργάνωσης, εξηγεί πως «Αυξήθηκαν οι δωρεές και έτσι έλαβαν χιλιάδες πρόσφυγες βοήθεια, κυρίως στο Καρά Τεπέ και τη Μόρια της Λέσβου και συγκεντρώσαμε επιπλέον 50.000 ευρώ. Θα γυρίσουμε τώρα στη Βρετανία, αλλά θα ξαναέρθουμε», υποσχέθηκε.

«Η οργάνωσή μας είναι μικρού ως μεσαίου μεγέθους, οι δωρεές έρχονται μόνο από άτομα, όχι από φορείς. Κυρίως οι έρανοι γίνονται στις εκκλησίες των Μουσουλμάνων τις Παρασκευές. Η ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρουμε απευθύνεται τόσο σε μουσουλμανικούς, όσο και μη μουσουλμανικούς πληθυσμούς. Κριτήριο για μας είναι η ευαλωτότητα των ανθρώπων, δεν έχει σημασία τι θρησκεία, τι γλώσσα, τι καταγωγή έχει ο καθένας. Όλοι είμαστε άνθρωποι κάτω από τον ίδιο ήλιο», υπογράμμισε ο κ. Πιρζάντα.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αντώνης Κρητικός

Φοιτητής στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών. Παθιασμένος με την δημοσιογραφία και την ενημέρωση. Με θέση και άποψη αλλά πάντα υπέρ της αντικειμενικής και ακηδεμόνευτης είδησης. Αγαπώ τα ταξίδια. Όσο πιο μακρινά τόσο καλύτερα. Διαβάζω και ενημερώνομαι γιατί το απαιτούν οι καιροί μας. Μότο μου "Να έχεις άποψη και να μην φοβάσαι να την λες".

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;