Διαμαρτυρίες κατά του Μαδούρο

SHARE

Βενεζουέλα, 16 Δεκεμβρίου 2016. REUTERS/Carlos Eduardo Ramirez

 

Διαμαρτυρίες και βανδαλισμοί λαμβάνουν χώρα σε διάφορες πόλεις της Βενεζουέλας μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει από την κυκλοφορία το μεγαλύτερο χαρτονόμισμα της χώρας σε καιρό σοβαρής οικονομικής κρίσης.

Κρατώντας στα χέρια τους το χαρτονόμισμα των 100 μπολιβάρ, ομάδες διαδηλωτών έκλεισαν δρόμους σε πολλές περιοχές της χώρας, απαιτώντας από τους καταστηματάρχες να δεχθούν το χαρτονόμισμα και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Δεκάδες μαγαζιά και τράπεζες λεηλατήθηκαν από το αγανακτισμένο πλήθος.

Τα νέα χαρτονομίσματα θα έπρεπε, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, να έχουν κυκλοφορήσει από τη Πέμπτη. Όμως αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μη μπορούν να καλύψουν ακόμα και τις πιο ουσιώδεις ανάγκες τους.

Βουλευτής της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι έχουν σημειωθεί τρεις θάνατοι σε βίαια επεισόδια στην πόλη Καγιάο που βρίσκεται στα νότια της χώρας. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί από την κυβέρνηση.

Βενεζουέλα, 16 Δεκεμβρίου 2016. REUTERS/Carlos Eduardo Ramirez

 

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος Μαδούρο έδωσε στους πολίτες μια προθεσμία 3 ημερών, ώστε να μπορέσουν να ανταλλάξουν τα χαρτονομίσματα των 100 μπολιβάρ που είχαν στα χέρια τους, υποστηρίζοντας ότι το μέτρο είναι απαραίτητο προκειμένου να καταπολεμηθεί σταδιακά η μαφία στα σύνορα με τη Κολομβία. Ο Μαδούρο προχώρησε στην ενέργεια αυτή, παρά τις αντιρρήσεις που έφεραν οι οικονομολόγοι, οι οποίοι μιλούσαν για οικονομικό χάος.

Το δημοψήφισμα που ζήτησε η αντιπολίτευση δεν θα πραγματοποιηθεί, γεγονός που ίσως επιτρέψει στον Μαδούρο την ολοκλήρωση της εξαετούς θητείας του, η οποία λήγει το 2019. Το σίγουρο, όμως είναι πως η δυσαρέσκεια και οι διαμαρτυρίες του λαού εξαιτίας των αποφάσεων που έχει λάβει ο πρόεδρος, θα συνεχιστούν αν δεν υπάρξει άμεσα κάποια αλλαγή.

Advertisement

 

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χαίρετε! Σαλονικιά και άκρως ερωτευμένη με την πόλη μου. Σπουδάζω Δημοσιογραφία και Μ.Μ.Ε. στο Α.Π.Θ. Μου αρέσει να γνωρίζω νέα άτομα και να μαθαίνω διαρκώς καινούρια πράγματα. Άποψή μου, ό,τι ονειρεύεσαι μπορείς να το πετύχεις. "Reach what you cannot."

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG