Το δαχτυλίδι της φωτιάς και το μαύρο φεγγάρι

 


je8wxjdqzrbbvb6ajbfy

 [punica-dropcap]Σ[/punica-dropcap]τις σημερινές νυχτερινές ώρες, θα παρατηρηθεί το φαινόμενο του δευτέρου νέου φεγγαριού, του επονομαζόμενου και «μαύρου φεγγαριού». Πρόκειται για ένα φαινόμενο που συμβαίνει περίπου κάθε 32 μήνες και σήμερα το βράδυ θα είναι εμφανές σε όλο το δυτικό κόσμο. Το θέμα όμως είναι, πως εάν συνδυαστεί στην σκέψη κάποιων καλοθελητών και με την εμφάνιση του δαχτυλιδιού της φωτιάς (η ηλιακή έκλειψη), τότε επέρχεται η καταστροφή του κόσμου (ή τέλος πάντων η γέννηση ταραχωδών περιόδων με ανυπολόγιστες βλάβες για την ανθρωπότητα).

planet-black-moon

   Επιστημονικά το «μαύρο φεγγάρι», εξηγείται όταν η φωτεινή πλευρά του φεγγαριού βρίσκεται από την άλλη πλευρά, άρα αυτό που θα βλέπουμε στη Γη θα είναι η σκοτεινή πλευρά του. Η σελήνη σήμερα θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την Γη και αυτό και μόνο το γεγονός απολαμβάνει τεραστίου ενδιαφέροντος λόγω της ασυνήθιστης αισθητικής αποκάλυψης αλλά και των θεωριών συνωμοσίας που γεννιούνται από τέτοιου είδους φαινόμενα. Ο συνδυασμός δε, όπως προείπαμε, με το ότι πριν λίγες βδομάδες είχαμε και την ηλιακή έκλειψη, τροφοδοτεί το αχαλίνωτο του νου, με σενάρια κι υποσχέσεις καταστροφικών διαστάσεων. Οι θεωρίες αυτές βασίζονται κυρίως στη Βίβλο όπου αναφέρεται στα σημάδια του ουρανού, τον ήλιο, το φεγγάρι και τα αστέρια οδηγώντας τις καρδιές τον ανθρώπων στον βυθό του φόβου και της απόγνωσης. Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρόν, για να δείξουμε τον κακό μας δαίμονα και να τον αναγνωρίσουμε, επιρρίπτοντας ευθύνες για αυτά που μας κατατρέχουν τον τελευταίο καιρό. Θα δώσω μερικά παραδείγματα για να γίνω κατανοητός πλήρως. Ας υποθέσουμε το υπουργείο Παιδείας, καταθέτει και τελικά περνάει ως νόμος, η αλλαγή του χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Κάλλιστα η Εκκλησία θα μπορεί να αποδώσει την κακοτυχία αυτή σε διαβολικές παρεμβάσεις, με στόχο την ορθοδοξία. Έτσι το «μαύρο φεγγάρι» θα είναι η αιτία για την αλλοτρίωση των μυαλών αυτών που ηγούνται του πολιτικού χαρτοφυλακίου της Παιδείας, έρευνας και Θρησκευμάτων. Δεύτερη υπόθεση εργασίας, πρέπει να κουρευτεί το χρέος αλλά ανθίσταται ο κ. Σόιμπλε; Το πιθανότερο φταίει το «μαύρο φεγγάρι»! Η εκάστοτε ομάδα που υποστηρίζουμε δεν αποδίδει το αναμενόμενο; Λύση υπάρχει και βρίσκεται στο χάρτη του ουρανού (ψάξτε την και βρείτε την, όλα εγώ θα τα κάνω;). Κόπηκε μία ώρα από το καθημερινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Κ. Μπογδάνου, για να προβάλλονται οι «Προδοσίες»; Να απευθυνθεί πάραυτα στον αστρολογικό του συμβουλάτορα. Χώρισε το ζεύγος Μπραντζελίνα και δεν ξέρουμε το λόγο; Γρήγορα στα ουράνια σημάδια, αυτά έχουν τη λύση! Τέλος δεν πήρε την άδεια ο κ. Καλογρίτσας; Τα βοσκοτόπια σεληνιάστηκαν και δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

   Αν θέλουμε όμως να μιλήσουμε σοβαρά, τα πραγματικά προβλήματα προφανώς και δεν λύνονται κοιτώντας μονάχα τον ουρανό (εκτός κι αν είσαι συγγραφέας, ποιητής ή ζωγράφος). Η ανάληψη των ευθυνών και ο έλεγχος των δυσκολιών που ανακύπτουν, καθορίζουν το εύρος των δυνατοτήτων μας και της επίλυσης αυτών. Βεβαίως πάντα υπάρχει ο απρόβλεπτος παράγων, αλλά θωρακίζοντας τις επιλογές που έχουμε κάνει στη ζωή μας, το στοιχείο που ενσκήπτει περιορίζεται κατά το ελάχιστον. Εύχομαι ένα όμορφο βράδυ, πίνοντας το αγαπημένο σας ποτό, με καλή παρέα και ατενίζοντας ασφαλώς τον έναστρο ουράνιο θόλο.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δημήτριος Βότσος

Ονομάζομαι Δημήτρης Βότσος, κατάγομαι από την Θεσσαλονίκη όπου ζω, είμαι απόφοιτος του τμήματος επιστημών προσχολικής εκπαίδευσης και αγωγής του Α.Π.Θ. και έχω εργαστεί στο παρελθόν σε ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;