Χιλιάδες Βρετανοί διαδήλωσαν κατά του Brexit

Χιλιάδες Βρετανοί πολίτες διαδήλωσαν σήμερα στην καρδιά του Λονδίνου, καλώντας τη συντηρητική κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι «να απαρνηθεί το Brexit». Οι διαδηλωτές αφού διέσχισαν τους δρόμους του Λονδίνου, σταμάτησαν μπροστά από το Βρετανικό κοινοβούλιο, όπου ομιλητές επρόκειτο να παρέμβουν για να εξυμνήσουν την ΕΕ και τους σκοπούς της.

Αυτή η «πορεία για την Ευρώπη» πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες πριν από την πρώτη ψηφοφορία που αναμένεται να διεξαχθεί στο κοινοβούλιο επί του νομοσχεδίου που έχει καταθέσει η κυβέρνηση και στοχεύει στο να καθορίσει ποιοι ευρωπαϊκοί νόμοι θα διατηρηθούν στο εθνικό δίκαιο μετά την έξοδο από την ΕΕ.

Πολίτες σκέφτονται να εγκαταλείψουν την Βρετανία!

Σύμφωνα με τους διοργανωτές οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 50.000, οι οποίοι διαδήλωναν με πάθος κατά του Brexit με συνθήματα και πανό. «Βοήθεια! Είμαστε παγιδευμένοι σε ένα μικρό νησί που βρίσκεται υπό τον έλεγχο παρανοϊκών!» ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν σε ένα πανό. Περιμετρικά του κυμάτιζαν χιλιάδες σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές απογοητευμένοι από την κατάσταση, δηλώσαν ότι σκέφτονται σοβαρά να εγκαταλείψουν την χώρα, υποστηρίζοντας ότι η αποδέσμευση της Βρετανίας από την ΕΕ, δεν είναι ευνοϊκή ούτε για τη χώρα, αλλά ούτε και για τους ίδιους.

Για τον Τζον Ουέιλ, διαδηλωτή και καθηγητή πανεπιστημίου, το «διαζύγιο» με την ΕΕ δεν θα έχει παρά «αρνητικές» επιπτώσεις. «Γιατί να πετάξουμε από το παράθυρο κάτι που μας προσέφερε τόσα;» υποστήριξε ο ίδιος αναφερόμενος στην ΕΕ, ενώ διατύπωσε την εκτίμηση ότι το Brexit είναι έργο «μιας χούφτας φανατικών».

Η Βρετανική κυβέρνηση πιέζει για συνομιλίες σχετικά με εμπορικές συναλλαγές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Indipendent, η Βρετανική κυβέρνηση έχει πιέσει επανειλημμένα να ξεκινήσουν οι συνομιλίες σχετικά με τις εμπορικές συναλλαγές της χώρας με την ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα θέμα που σχετίζεται άμεσα με την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση.

Ωστόσο, η ΕΕ επιμένει ότι πρέπει να υπάρξει «ικανοποιητική πρόοδος» στα ζητήματα διαζυγίου, όπως η οικονομική διευθέτηση, το θέμα των δικαιωμάτων των πολιτών και τα σύνορα της χώρας με την Ιρλανδία, πριν αρχίσουν οι εμπορικές συνομιλίες.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρία Χατζηζωρζή

Ονομάζομαι Μαρία Χατζηζωρζή και κατάγομαι από την Κύπρο . Είμαι φοιτήτρια στο τμήμα δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ζωή μου τα ταξίδια και αγάπη μου το γράψιμο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;