Απόηχος της 22ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων

 

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 10/7/2017 η 22η Σύνοδος της Βουλής των Εφήβων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο σχολικός θεσμός, που έχει καθιερωθεί από το 1995, επέστρεψε δυναμικά στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής για μία ακόμη φορά τον Ιούλιο. Στόχος του είναι να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον των εφήβων για την ενασχόλησή τους με τα κοινά και τα ιδιαίτερα προβλήματα της κοινωνίας, ενώ παράλληλα προσπαθεί να εξοικειώσει τους νέους με τα ιδεώδη και τις αρχές που πρεσβεύει το δημοκρατικό πολίτευμα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, συμμετείχαν συνολικά 300 βουλευτές οι οποίοι είχαν επιλεγεί τυχαία από τα σχολεία της χώρας μας (260 στον αριθμό), από την Κύπρο (20 μαθητές), καθώς και τα ελληνικά σχολεία της αλλοδαπής (20 μαθητές).

Οι μαθητές, διαχωρισμένοι σε ομάδες που λειτούργησαν τις προηγούμενες ημέρες, προσήλθαν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής των Ελλήνων στις 10:00 π.μ. ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα ακολούθησε στις 12:00 μ.μ. σύντομο διάλειμμα. Στη συνεδρίαση, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να ανταλλάξουν ιδέες, καθώς και απόψεις, λαμβάνοντας υπόψιν τους, τις αρχές και τις αξίες του διαλόγου και της ελευθερογνωμίας πάνω στις ακόλουθες θεματικές ενότητες: το δημοκρατικό σχολείο, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον πολιτισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη, την ψηφιακή εποχή και το περιβάλλον. Η συμμετοχή των εφήβων ήταν έντονη, ενώ δεν απουσίασε και η έκφραση εξαιρετικά πρωτότυπων προτάσεων και λύσεων σε αυτά τα επίκαιρα ζητήματα.

Ο Νίκος Βούτσης, ως πρόεδρος της Βουλής και της ολομέλειας «άνοιξε» την εκδήλωση καλωσορίζοντας τους έφηβους βουλευτές με ιδιαίτερα φιλικό τρόπο. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι η παρουσία αυτών των νέων ανθρώπων στα έδρανα και το χώρο της Βουλής δίνει ελπίδες για τον επαναπροσδιορισμό και την ανανέωση της σχέσης εμπιστοσύνης κράτους και πολιτών. Τη διαδικασία της ολομέλειας και τη συζήτηση, παρακολούθησαν πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, καθώς και ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος.

Advertisement

 

Σύνταξη: Γιώργος Μητρόπουλος

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουφογιαννίδης


SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ονομάζομαι Μητρόπουλος Γιώργος.Είμαι φοιτητής Δημοσιογραφίας στο τρίτο έτος.Αγαπώ αυτό που σπουδάζω και προσπαθώ να εξελίσσομαι συνεχώς.Αγαπημένες μου συνήθειες είναι το διάβασμα,η μουσική και η φωτογραφία.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG