Αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Εντός της ημέρας πρόκειται να αποφυλακιστεί (27/4) ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος καθώς βρέθηκαν οι 200.000 ευρώ που είχε ορίσει ως εγγύηση το δικαστήριο.

Μια μέρα μετά την απόρριψη μείωσης της εγγυοδοσίας αποφυλάκισης, ο πρώην υπουργός που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 20 χρόνια κάθειρξη, φαίνεται πως κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 2οο.οοο ευρώ από δωρεές φίλων του, καθώς οι δικηγόροι του αναφέρουν πως ο ίδιος δεν διαθέτει οικονομικούς πόρους, αφού οι τραπεζικοί του λογαριασμοί έχουν κατασχεθεί. Ακόμη αναφέρεται ότι το δικαστήριο παρά την απόφαση του να παραμείνει αμετάβλητο το ποσό της εγγύησης, έδωσε την δυνατότητα στον κατηγορούμενο να καταβάλει το ποσό, είτε σε μετρητά, είτε μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας  ή και υποθήκης ακινήτου του ίδιου ή τρίτου προσώπου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Απριλίου, το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του κατά πλειοψηφία είχε γίνει δεκτό από το δικαστήριο, επιβάλλοντας του περιοριστικούς όρους.

– Καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 200.000 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

– Εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ξεκινώντας από το Μάιο του 2017

– Παράδοση του διαβατηρίου και της ταυτότητάς του

– Απαγόρευση έκδοσης νέων τέτοιων εγγράφων

– Υποχρέωση νόμιμης διαμονής σε συγκεκριμένη διεύθυνση

– Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα 

– Απαγόρευση χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρία Παπαπέτρου

Είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μότο ζωής: Δούλεψε σκληρά για να αποκτήσεις ό,τι ποθείς!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;