Ανασχηματισμός: Ένα πιθανό σενάριο που τελικά «κλείδωσε»

Τους τελευταίους μήνες όλο και πιο συχνά ακούμε από τα ΜΜΕ για πιθανά σενάρια ανασχηματισμού του κυβερνητικού σχεδιασμού αλλά όλο και μετατίθενται για αργότερα σαν την δίαιτα των εορτών. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μάλλον η αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα θα έρθει από Δευτέρα, μετά την έκτη προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ και άλλες πάλι αναφέρουν μετά την αξιολόγηση του Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, με τις τελευταίες εξελίξεις που απασχολούν το πανελλήνιο με τις τηλεοπτικές άδειες, με τον νόμο Παππά, με την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ, με το μεγάλο έλλειμμα κατά 1,1 Δις Ευρώ που προέκυψε από τον ετήσιο προϋπολογισμό καθώς και με τις μεγάλες περικοπές που έγιναν στις επικουρικές συντάξεις το σενάριο του ανασχηματισμού παίρνει μετάθεση καθώς το σενάριο των εκλογών φημολογείται έντονα από μεριάς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το σενάριο των εκλογών είναι πολύ πιθανό γιατί οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν την ΝΔ να προπορεύεται κατά 24 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κ. Τσίπρας χάνει σε όλα τα τα ποιοτικά δεδομένα της δημοσκόπησης. Ένα σενάριο που κάποιοι το υποδέχονται με ιδιαίτερη έκπληξη λέγοντας ότι είναι τρελοί όσοι λένε για εκλογές. Πώς να κάνεις εκλογές με τέτοια δεδομένα; και άλλοι πάλι το θεωρούν ως την καλύτερη λύση για να αποφευχθεί μια συντριβή στις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή φαίνεται ο Πρωθυπουργός να διατηρεί την ευχέρεια επιλογής του χρόνου υλοποίησης των αποφάσεών του και δεδομένου ότι έχει υπάρξει και σχετική προεργασία, όπως αποκαλύφθηκε από τη δημοσιοποίηση των προεδρικών διαταγμάτων, για αλλαγές στη δομή των υπουργείων, ο ανασχηματισμός μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή. Κάποια, κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν πως αν όλα πάνε καλά με την σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και αποτυπωθεί μια συναίνεση στην ψήφιση της τροπολογίας, τότε πιθανότατα οι αλλαγές στην κυβέρνηση να μετατεθούν για την επόμενη εβδομάδα, μετά τη Διάσκεψη Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Παράλληλα, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες αλλαγές στη δομή της κυβέρνησης κάτι το οποίο θα επηρεάσει και το εύρος των αλλαγών σε πρόσωπα, στις μετακινήσεις, στις αποπομπές και σε νέες εισόδους στο κυβερνητικό σχήμα.

Το θέμα του ανασχηματισμού κινδυνεύει να απολέσει τη δυναμική του ακόμα και σε επίπεδο επικοινωνιακής διαχείρισης εξαιτίας των συνεχών μεταθέσεων από βδομάδα σε βδομάδα γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει πόντους στις διάφορες δημοσκοπήσεις. Ένας ανασχηματισμός για μια μνημονιακή μάχη ή εκλογική ετοιμότητα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χαρίλαος Καραγκούνης

Ο Χαρίλαος γεννήθηκε στο Βόλο στις 20 Αυγούστου του 1992 και είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής. Πέραν από την ενασχόλησή του με την Μουσική, του αρέσει να γράφει για θέματα επικαιρότητας, πολιτικής και ιστορικής προέλευσης αλλά να σχολιάζει και την κοινωνία. Η κοινωνία αν αλλάξει αλλάζουν τα πάντα. Οι πολίτες της χώρας αυτής είναι καλό να μάθουν την ιστορία γιατί ο άνθρωπος όταν γνωρίζει το παρελθόν του ξέρει το χθες, το σήμερα αλλά και το αύριο. "Ξύπνα λαέ και άκου του παρελθόντος τη βουή, μιμήσου και πράξε σαν τους προγόνους σου. Υπερασπίσου την ελευθερία και τα δικαιώματά σου"

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;