Το Άγιο Δισκοπότηρο του real estate

greece-real-estate

Real Estate. Η επόμενη μεγάλη βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων. Δεν είναι κάτι καινούριο, ούτε κάποια νεοφυής εταιρία που θα έρθει να προσφέρει  κάτι μοναδικό. Αγοροπωλησίες γης και ακινήτων γίνονταν χιλιάδες χρόνια πριν, γίνονται στις μέρες μας και θα συνεχίσουν να γίνονται όσο θα υπάρχει προσφορά και ζήτηση ακίνητων.

Όμως, εδώ στην χώρα μας, την Ελλάδα, έχουμε κάτι μοναδικό. Κάτι που δεν υπάρχει πουθενά σε όλο τον κόσμο το οποίο είναι προς πώληση ή προς μακροχρόνια εκμετάλλευση. Πολλές χώρες το διεκδικούν, πολλοί επιχειρηματίες θέλουν να κατέχουν ένα κομμάτι από την πίτα, πολλοί βλέπουν το μέλλον των επιχειρήσεων τους στην Ελλάδα. Τι είναι αυτό που το θέλουν τόσο πολύ και έχει γίνει το μεγαλύτερο και ακριβότερο ακίνητο προς πώληση;

Μα φυσικά η ίδια η Ελλάδα.

Ναι, η χώρα μας είναι το πιο ακριβό και πιο κερδοφόρο ακίνητο που μπορεί να πουληθεί ποτέ. Και δυστυχώς, από την στιγμή που αδυνατούμε από μόνοι μας να το αξιοποιήσουμε η επόμενη λύση είναι να το βγάλουμε στο σφυρί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι αυτά που κάνουν τη χώρα μας τόση πολύτιμη;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ήλιος, αέρας θάλασσα. Πηγές ζωής, πηγές ενέργειας, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα είναι ένα απέραντο φωτοβολταϊκό-αιολικό πάρκο. Πιστεύω ότι θα είναι από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο, σίγουρα όμως το πιο κερδοφόρο στον κόσμο. Μηδενικό κόστος παραγωγής πρώτης ύλης, ανεξάντλητες πηγές. Τι άλλο να ζητήσει ένας έξυπνος επιχειρηματίας είτε είναι φυσικό πρόσωπο, είτε νομικό, είτε κράτος-εκτός από το Ελληνικό βέβαια. Επομένως, στο μόνο που χρειάζεται να επενδύσουν, είναι στην μεταφορά και διανομή της ενέργειας.

Θάλασσα. Καλός ή κακός η γεωγραφική μας θέση είναι τέτοια που από αρχαιοτάτων χρόνων, λαοί προσπαθούν να μας κατακτήσουν (αν ήταν έξυπνοι θα μας άφηναν να φαγωθούμε μόνοι μας και μετά χωρίς κόπο θα μας κατακτούσαν) για να μπορούν να ελέγχουν το θαλάσσιο εμπόριο μεταξύ τριών ηπείρων, Ευρώπη-Ασία-Αφρική. Σήμερα, αν προσθέσεις και τον ορυκτό πλούτο που κρύβει το Αιγαίο, καταλαβαίνουμε την αξία και την δύναμη που μπορεί να έχει κάποιος, αξιοποιώντας τα λιμάνια και τις ακτές τις χώρας μας.

Όμως το βασικότερο από όλα είναι το brand name «ΕΛΛΑΔΑ». Υπάρχουν αξιοθαύμαστες εταιρίες σήμερα, εταιρίες που παράγουν εκπληκτικά προϊόντα και οι οποίες αξίζουν δισεκατομμύρια. Καμία όμως δεν έχει την ιστορία, το όνομα και το μέλλον που έχει η Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας βλέπουν ως μια χρεοκοπημένη εταιρία και θέλουν να μας αγοράσουν όσο πιο φθηνά γίνεται.

Το brand name «ΕΛΛΑΔΑ» ή «GREECE», περιλαμβάνει την τουριστική βιομηχανία, την πιο ιστορική πόλη παγκοσμίως, την Αθήνα (όλοι θα θέλουν ένα σπίτι στην καινούρια και ανοικοδομημένη Αθήνα). Επίσης αυτά που ανέφερα πιο πάνω, καθώς και την μελλοντική Silicon Valley της Ευρώπης και όχι μόνο, λόγω γεωγραφικής θέσης, όπως και πολλές αναπτυσσόμενες βιομηχανίες εκμετάλλευσης ξένων συμφερόντων, που θα θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην χώρα μας λόγω φθηνών εργατικών χεριών και όχι μόνο.

Αυτή είναι η χώρα μας, η Ελλάδα μας. Αυτό είναι το ακριβότερο και πιο πολύτιμο ακίνητο παγκοσμίως εδώ και χιλιάδες χρόνια που πουλιέται ή εξαναγκάζεται σε πώληση.  Ένα αναξιοποίητο και ιδιαίτερο κομμάτι γης που η εκμετάλλευση του αξίζει πολλά δισεκατομμύρια.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αποστόλης Κυράνας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Χαλκίδα. Πολιτικός Μηχανικός και προβληματισμένος για το που πάει αυτός ο τόπος. Μου αρέσει το τρέξιμο ,το διάβασμα και το γράψιμο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;