8 ετή ποινή φυλάκισης για τον Αρτέμη Σώρρα

Ο πρόεδρος του πολιτικού φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» σύμφωνα με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πάτρας  βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης οκτώ ετών χωρίς αναστολή και 5ετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για  κλοπή χρημάτων και απάτη, ύστερα από μήνυση του πρώην συνεργάτη και κουμπάρου του. Η υπόθεση αφορά την κλοπή 100.000 ευρώ την περίοδο συνεργασίας των δυο αντρών σε επιχείρηση παιδότοπου, όταν όπως καταγγέλλει ο Φώτης Λεπίδας, ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγος του πήραν από τον ίδιο ένα αυτοκίνητο πολυτελείας,  το οποίο στην συνέχεια το πούλησαν τρεις φορές με εξουσιοδοτήσεις, χωρίς να αποδώσουν τα χρήματα στον ίδιο ενώ ήταν ο νόμιμος κάτοχος.

Όταν ο Αρτέμης Σώρρας θα αποπλήρωνε το εθνικό χρέος 

Έγινε γνωστός πριν από πέντε χρόνια όταν για πρώτη φορά ακούστηκε η περιβόητη οργάνωση END (End National Debt – Εθνικό Χρέος Τέλος) που θα διέγραφε το εθνικό χρέος. Επρόκειτο για έναν ομογενή που βρισκόταν στην Αμερική διαπρέποντας επαγγελματικά σε άγνωστο πεδίο επιχειρήσεων. Μέχρι και το 2012 που το ζήτημα έληξε με επίσημη τοποθέτηση της Εθνικής Τράπεζας, διατεινόταν  ότι κατέχει 40 μετοχές, αξία έκαστης 675 δισ. δολάρια. Οι μετοχές υποτίθεται ότι προέρχονταν από την Τράπεζα Ανατολή, η οποία το 1932 εξαγοράστηκε και συγχωνεύθηκε με την Εθνική Τράπεζα, από την οποία δόθηκαν 200 δραχμές σε κάθε μέτοχο.  Στην συνέχεια τον Σεπτέμβριο του 2012 ο Σώρρας παρουσιάστηκε ως νόμιμος κάτοχος έξι χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, συνολικού ύψους 600 δισ. δολαρίων, τα οποία θα δώριζαν στο ελληνικό Δημόσιο για αποπληρωμή του χρέους. Φυσικά επρόκειτο για μια ακόμη απάτη όπως επιβεβαιώθηκε από το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ το οποίο  απάντησε: «Σας γνωρίζουμε ότι εξετάσαμε τα έγγραφα και ότι ΔΕΝ αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών». Μάλιστα συνέστησε στην ΤτΕ να «απευθυνθεί στις διωκτικές αρχές της χώρας της. Επομένως η πρώτη αυτή απόπειρα έληξε άδοξα.

Διαβάστε επίσης  Πάμε Κύθηρα;

«Ελλήνων Συνέλευσις» 

Η νεόκοπη οργάνωση που μετρά 1,5 χρόνο ύπαρξης  ετοιμάζεται για κάθοδο στις εκλογές, μέσα από μια άνευ προηγουμένου υποσχεσιολογία μη τηρώντας  ούτε την στοιχειώδη πολιτική ορθότητα. Το πρόγραμμα του κόμματος περιλαμβάνει από πλήρη αποπληρωμή  χρεών προς τράπεζες και δημόσιο μέχρι και την χορήγηση επιδότησης 20.οοο σε κάθε ψηφοφόρο σε ενδεχόμενη εκλογή του στην θέση του Πρωθυπουργού. Προχωρά όμως και παραπέρα, βρίσκοντας καταχρεωμένους δήμους ανά την επικράτεια, όπου υπόσχεται αποπληρωμή του χρέους τους και επενδύσεις δισ. ευρώ.

Advertisements
Ad 14

«Ορκίζομαι στη συμπαντική συνειδητότητα και νομοτέλεια, στην ένωση όλων των ιερών ψυχών. Ορκίζομαι ως πολεμιστής στον ιερό σκοπό της ελευθερίας της Ελλάδος, του Ελληνισμού και της ελληνικότητας να υπηρετώ την αλήθεια, την αρμονία. Ορκίζομαι να προστατεύω τους συνέλληνες μου. Ορκίζομαι να πολεμήσω για την εγκαθίδρυση του Ελληνισμού», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο όρκος, που καλούνται δώσουν τα νέα μέλη σε μια διαδικασία που προσιδιάζει σε τελετή μύησης, προκαλώντας γέλια και κυρίως έντονη ανησυχία, γιατί ένα τέτοιο μόρφωμα δεν βρίσκεται στο απόλυτο περιθώριο.

Ο αμφιλεγόμενος και πολυσυζητημένος «πολιτικός» , για πολλούς είναι ένας απροκάλυπτα απατεώνας που εξαπατά τους πολίτες με λαϊκιστικές ρητορείες και πρακτικές, ενώ για άλλους είναι ένας εθνικόφρων σωτήρας, κάθε εποχή εξάλλου έχει τον αυτόκλητο σωτήρα της, ο οποίος πάντα αντικατοπτρίζει τις πολιτικές διεργασίες και τις κοινωνικές ζυμώσεις που τον γεννούν. Τον τελευταίο καιρό φαίνεται να απασχολεί ιδιαιτέρως όχι μόνο τους δημοσιογραφικούς κύκλους αλλά και την κοινή γνώμη, έτσι βρέθηκε την Παρασκευή για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο χωρίς όμως η δικαστική αυτή περιπέτεια  να προκαλεί εντύπωση αφού δεν είναι η μόνη που τον αφορά.  Στην προκειμένη περίπτωση δεν απασχόλησε με τις περιβόητες διακηρύξεις του ότι δύναται να αποπληρώσει το σύνολο του ελληνικού χρέους καθώς και με τις πρακτικές της οργάνωσης που προΐσταται, «Ελλήνων Συνέλευσις», οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από την πρωτοδικεία Αθηνών ως κακουργηματικές και παρεμφερείς με εκείνες των εγκληματικών οργανώσεων αλλά ούτε και με τις πρόσφατες  τραγελαφικές επικλήσεις στο δωδεκάθεο έξω από τον χώρο του Ηρωδείου.

Διαβάστε επίσης  Τα καλύτερα του Σαββατοκύριακου στο MAXMAG

Θα δούμε τον ίδιο να εμφανίζεται την εποχή της άνθησης της κρίσης που έφερε την εφαρμογή των πρώτων μνημονίων, από τότε άλλοτε χανόταν κι άλλοτε εμφανίζονταν στο προσκήνιο, όντας πάντα ένα αγαπημένο δημοσιογραφικό θέμα, λόγω της εμπορικότητας που προσέφεραν οι μεσσιανικές  διαστάσεις που εκείνος και οι οπαδοί του έδιναν στην προσωπικότητα του. Σε ποιον όμως πραγματικά έχουν δώσει βήμα οι δημοσιογράφοι; Αποσαφηνίζοντας τα λεγόμενα του Σώρρα και αναζητώντας κάποια στοιχειώδη πράγματα για τον ίδιο, εύκολα μπορεί κανείς να αναρωτηθεί  για την δημοσιογραφική δεοντολογία που αναδεικνύει ηθελημένα ή μη, εγκληματικές οργανώσεις και παράφρονες απατεώνες. Κι όταν μάλιστα, ο τρόπος που ο χώρος της ενημέρωσης διαχειρίστηκε την εμφάνιση και εξάπλωση της Χρυσής Αυγής,που τυγχάνει όπως και το φαινόμενο Σώρρας να υπάγεται στους κόλπους της ακροδεξιάς, είναι ακόμα νωπός και αναμφίβολα υπήρξε καταστροφικός.

Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα μμε και επικοινωνίας του Καποδιστριακού με όνειρο να ασχοληθω με το πολιτικό ρεπορτάζ και την δημοσιογραφία εκείνη γενικότερα που θα βελτιωσει κάτι απο τον κοσμο.Είμαι από την Κρήτη αλλά στο λιγο καιρό που ζω εδώ έχω αγαπήσει την Αθήνα.Ασχολούμαι με τον χορό και προσπαθώ και αξιοποιω τον χρονο μου όσο πιο ουσιαστικά και όμορφα μπορώ.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

CES 2024- Όσα είδαμε στην έκθεση στο Las Vegas και μας εντυπωσίασαν

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας
Ρωμέικη διάλεκτος

Ρωμέικη διάλεκτος : Ένα Αρχαίο Κεφάλαιο στη Γλωσσική Κληρονομιά

Ρίζες και ιστορία της Ρωμέικης διαλέκτουΗ Ρωμέικη διάλεκτος (Romeyka) είναι