3,5 τόνοι όπλα και εκρηκτικά στις 8 κρυψώνες της ΕΤΑ

Πάνω από 3,5 τόνοι όπλων και εκρηκτικών μηχανισμών εντόπισε η αστυνομία, κατά την έρευνα της στις 8 κρυψώνες που παρέδωσε η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ.  Η ίδια η οργάνωση με ανακοίνωση της υποσχέθηκε τον αφοπλισμό της, ενώ παρέδωσε στις αρχές και τις συντεταγμένες για τις 8 βασικότερες κρυψώνες της.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπερναν Καζνεβ, εκφράζει την ικανοποιήση της γαλλικής κυβέρνησης για την ολοκλήρωη της επιχείρησης, χωρίς το παραμικρό στοιχείο βίας. “Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα προς το τέλος της βασκικής αυτονομιστικής τρομοκρατίας” συμπλήρωσε ο γάλλος πολιτικός.

Η δικαστική αστυνομία θα ξεκινήσει μεγάλη έρευνα για να διαπιστωθεί εάν και ποιά από τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε παλαιότερες επιθέσεις της οργάνωσης. Να σημειωθεί πως τα θύματα της, στην άνω των 50 ετών πορεία της, είναι 829, ενώ οι τραυματίες χιλιάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στα σημεία που υποδείχθηκαν, ανακαλύφθηκαν σε δοχεία και σάκους δεκάδες περίστροφα, ημιαυτόματες καραμπίνες, χιλιάδες πυρομαχικά, πολλές χιλιάδες κιλά εκρηκτικών υλών και υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εκρηκτικών, πολλές εκατοντάδες πυροκροτητές και επιβραδυντές» περιέγραψε η εισαγγελία του Παρισιού σε ένα δελτίο τύπου.

Αστυνομικοί και πολίτες ήταν οι κύριοι στόχοι της οργάνωσης καθ’όλη τη πορεία της, με ονόματα αθώων πολιτών να βρίσκονται συχνά στη λίστα με τους νεκρούς ή τους τραυματίες κάθε επίθεσης. Η πιο συνηθισμένη τακτική περιελάμβανε παγιδευμένα οχήματα και βόμβες μεγάλης κλίμακας.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώργος Παλληκάρης

Απόφοιτος δημοσιογραφίας.Λάτρης της Ροκ μουσικής και μεγαλωμένος στα Κ.Πατήσια.Δε με λες και συνηθισμένο...

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;