Όταν ο κύριος «Πολλάκις» ξεφεύγει

%cf%80%ce%b1%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82

    [punica-dropcap]Υ[/punica-dropcap]πάρχουν φορές που αναρωτιέμαι σιωπηλά, σε πόσο μεγάλο βαθμό μας θεωρούν χαζούς και κάποιες το πράττω φωναχτά. Εν προκειμένω θα το κάνω γράφοντας, χωρίς να περιμένω ασφαλώς απάντηση. Αρχικά, πριν προχωρήσω στα πολυσύνθετα επιχειρήματά μου, θα ήθελα να εκφράσω την συμπόνια μου σε όλους όσους τυραννιούνται από παρόμοιες αναζητήσεις όπως η δική μου. Διότι καλώς να μην δίνεις σημασία σε φελλούς, επιπλέουν δια της φύσης τους, αλλά θα μπορούσαν να προσπαθήσουν και να μην επιδεικνύονται, γιατι τότε προκαλούν.

    Η πρόκληση είναι αυτή που μου την έδινε πάντα στα νεύρα και ουχί η λαθεμένη εκτίμηση ή πράξη (βεβαίως δεν σκάω χαστούκια στον εκνευρισμό μου πάνω, όπως άλλοι -ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε). Θεωρώ υποχρέωση μου επίσης να πω, πως το παρόν άρθρο δεν λειτουργεί ως σφαγείο προσωπικοτήτων και μηχανή του κιμά (όπως μερικοί αντιπρόεδροι επιχειρούν στο πολιτικό τους λόγο), αλλά μια ειλικρινή χιουμοριστική αποτύπωση της επικαιρότητας. Όμως έλα που έλαβα αρκετά μεγάλες δόσεις ψευτοπαλικαριάς και θάμπωσα από την μουστάκα. Ανωτερότητα ως άνθρωπος και ανάληψη ευθυνών, χαρακτηριστικά που λείπουν και θα έπρεπε να υπάρχουν όταν διοικείς ένα υπουργείο. Δεν είναι η εικόνα που δεν αρμόζει, ούτε οι λεονταρισμοί που συνυπάρχουν σε έναν λόγο που θα έπρεπε να έχει πολιτική ουσία και μόνο. Ο πόλεμος των τηλεπαραθύρων, οι ευφάνταστες ατάκες για να γίνουν εξώφυλλα σε κίτρινες φυλλάδες και οι απλουστεύσεις στο μέγιστο βαθμό ανήκουν σε άλλο πεδίο. Αρνούμαι να πιστέψω ότι η ηθική ενός ατόμου και η υψηλή ηθική στόχευση ενός χώρου, φιλτράρεται από ρεβανσιστικές ενέργειες και εργαλεία. Πέφτεις πολλάκις στο επίπεδο τους, που μερικές φορές είναι κάτω από τρία μέτρα γης. Η εικόνα που έχω σχηματίσει είναι αρνητική, δεδομένων των πράξεων που προβάλλονται. Βεβαίως θα ήταν άδικο να μην παραθέσω πως έχω ακούσει πως στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ανέλαβε σοφές πρωτοβουλίες, βοήθησε ιδιωτικά κι αφιλοκερδώς αρρώστους, παρείχε ιατροφαρμακευτική κάλυψη στην Γιουγκοσλαβία το 1999 και πολλά άλλα. Άρα θα μπορούσε κάποιος να πει (παραφράζοντας την γνωστή έκφραση) “που πας ωρέ κοπέλι εκεί, αυτοί θα σε γα…σουν ”!

grave

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Στην εξέλιξη του χρόνου όμως, η ζυγαριά δείχνει μειονεκτήματα. Προβολές ενός ανθρώπου που εκτιμά λάθος ανθρώπους και καταστάσεις, κραυγάζοντας για εμπάθειες και συνωμοσίες. Πόσο χαζός να είμαι για να διαπιστώσω κομπλεξισμό από την δημόσια εικόνα σας; Τουτέστιν ασθενής κι εγώ από την κακομοιριά μερικών πολιτικών, συστήνω εγκράτεια και ενδελεχή ενδοσκόπηση στις προσταγές του θυμικού.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δημήτριος Βότσος

Ονομάζομαι Δημήτρης Βότσος, κατάγομαι από την Θεσσαλονίκη όπου ζω, είμαι απόφοιτος του τμήματος επιστημών προσχολικής εκπαίδευσης και αγωγής του Α.Π.Θ. και έχω εργαστεί στο παρελθόν σε ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;