Δεμένα τα πλοία έως την Πέμπτη-Εγκλωβισμένοι μαθητές στην Κρήτη

Συνεχίζουν την απεργία τους έως και τις 8 Δεκεμβρίου οι ναυτεργάτες έπειτα από την άκαρπη συνάντησή τους με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλή. Με τη λήξη της την Πέμπτη η ΠΝΟ θα συμμετάσχει, όπως ήδη είχε προαναγγείλει, και στην απεργία της ΓΣΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι τα πλοία -που είναι ακινητοποιημένα από την περασμένη Παρασκευή- θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της. Κατά τη συνάντηση του υπουργού με τους ναυτεργάτες επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι δεν προτίθεται να αλλάξει καθόλου το φορολογικό καθεστώς τους, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις των Βρυξελλών.

ploia_8

Πάντως, ήδη η παράταση των κινητοποιήσεων της ΠΝΟ είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε νησιά τουλάχιστον 3.000 μαθητές-εκδρομείς. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, 1.250 μαθητές βρίσκονται στα Χανιά, ενώ για το Ηράκλειο δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, περίπου 80 μαθητές από το Β’ Γενικό Λύκειο Πειραιά, το Λύκειο Μοσχάτου και άλλα σχολεία, θα έπρεπε σήμερα ή αύριο να ταξιδέψουν για τον Πειραιά. Ωστόσο αδυνατούν, καθώς τα πλοία παραμένουν ακινητοποιημένα στα λιμάνια. Αρκετοί από αυτούς έχουν ξεμείνει από χρήματα, ενώ έκδηλη είναι και η ανησυχία των γονέων τους, καθώς τα παιδιά δίνουν τον Μάιο πανελλαδικές εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας ζητά την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού, όσο και όλων των Ελλήνων εργαζομένων, «διότι ο αγώνας ο οποίος διεξάγεται δεν είναι αγώνας που αφορά μόνον τους Έλληνες ναυτεργάτες, αλλά αφορά όλη την ελληνική κοινωνία».


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ιωάννα Καραδημου

Φοιτήτρια της Δημοσιογραφίας κάνοντας τα πρώτα βήματα στην αρθρογραφία. Μεγάλη αγάπη και για το ραδιόφωνο. Καταγωγή από την μαγευτική Καλαμπάκα. Moto της ζωής:Ποτέ μην τα παρατάς και πάντα να χαμογελάς.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;