Οι 30 ταχύτερα αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις

Όταν ακούμε για ελληνικές επιχειρήσεις συνήθως το μυαλό μας πηγαίνει στις δυσκολίες που ο σημερινός επιχειρηματίας θα είχε ενδεχομένως να αντιμετωπίσει. Δυσκολίες από οικονομική κρίση, bankrupt και βαριά φορολόγηση, μέχρι φοροδιαφυγή και οργανωμένα οικονομικά σκάνδαλα. Αυτός όμως ο κανόνας μπορούμε πια να πούμε πως έχει αρχίσει να γίνεται παρελθόν, αφού μέσα στον «αγώνα δρόμου» των σύγχρονων επιχειρήσεων, προβάλλουν πλέον συχνότερα από ποτέ, φωτεινές εξαιρέσεις. Σύμφωνα με το Fortune, οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις είναι γεγονός και οι Έλληνες που μέσα από την επιχειρηματική τους προσπάθεια τα έχουν καταφέρει, διακρίθηκαν όχι απλά για την ευφυΐα τους, αλλά και για την αντοχή της επιχείρησης τους σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες διαβίωσης!
Λαμβάνοντας υπόψη τα στατιστικά στοιχεία της Infobank Hellastat, το Fortune παρουσίασε αναλυτικά τις τριάντα ταχύτερα αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις, μέσα από ένα σύνολο οικονομικών παραγόντων- κριτηρίων. Με βάση αυτά, στη μελέτη συγκαταλέγονται επιχειρήσεις όλων των κλάδων της ελληνικής οικονομίας (πλην τραπεζών και ασφαλιστικών), οι όποιες είχαν το 2015 συνολικά απολαβές ύψους  τουλάχιστον 50 εκατ. Ευρώ. Από αυτές, έπειτα επιλέχτηκαν αυτές που είχαν προσοδοφόρα κέρδη Προ  Τόκων Φόρων και Αποσβέσεων (ΚΠΤΦΑ). Σε τελευταίο στάδιο και με ακόμη αυστηρότερα κριτήρια κατατάχτηκαν οι εναπομείνασες, με βάση τον ετήσιο ρυθμό μεταβολής πωλήσεων για το 2012-2015 και με βάση το  ΜΕΡΜ ΚΠΤΦΑ για την ίδια περίοδο.

Ποιες είναι λοιπόν αυτές οι επιχειρήσεις;

1. AGROTECH S.A.

Τοποθετείται στην περιοχή της Σίδνου (Θεσσαλονίκη) αλλά και στην Ορεστιάδα του Έβρου. Από το 1984 ασχολείται με την εισαγωγή και την εμπορία γεωργικών μηχανημάτων και ανταλλακτικών , ενώ αποτελεί και μέλος του ομίλου AGROGROUP.

2. HUAWEI ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ Α.Ε.

Είναι μέλος του ομίλου της γνωστής σε όλους μας HUAWEI, εισάγει συσκευές κινητής τηλεφωνίας, παράλληλα όμως ασχολείται και με την πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

3. ΠΡΟΜΕΤΑΛΜΠΑΚΛΗ Α.Ε.Β.Ε

Δραστηριοποιείται με βασικό αντικείμενο τον χάλυβα. Διαθέτει οργανωμένες εγκαταστάσεις ( δυο κέντρα λευκοσιδήρου και ανοξείδωτου χάλυβα στη Δυτικοί Αττική και ένα τρίτο εμπορίας και διανομής προϊόντων στη Θεσσαλονίκη). Προϊόντα παραγωγής της;  Ηλεκτρολυτικός λευκοσίδηρος, Ηλεκτρολυτικά επιχρωμιωμένος χάλυβας, πλατέα, επιμήκη προϊόντα κα . Η ΠΡΟΜΕΤΑΛΜΠΑΚΛΗ Α.Ε.Β.Ε προσφέρει όλες αυτές τις υπηρεσίες πάνω από 65 χρόνια!

4. COSMOS PROFIL A.E.

Έδρα της είναι η Λάρισα και ασχολείται με το αλουμίνιο, ενώ ειδικεύεται και στα κράματα και ειδικών τύπων! Διαθέτει ήδη δυο γραμμές διέλασης και επιτελεί σημαντικό παραγωγικό έργο.

5. ΛΑΡΣΙΝΟΣ Α.Ε.
ΟΙ ΤΑΧΎΤΕΡΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εδρεύει στην Κόρινθο και σήμερα έχει καταφέρει να αναδειχθεί ανάμεσα σε πολλές εταιρείες του κλάδου της. Τομέας της είναι η εκμετάλλευση λατομείων και η παραγωγή έτοιμου σκυροδέματος. Διαθέτει επιπλέον εγκαταστάσεις σε Αθίκια (Κόρινθο) Γαργαλιάνους (Μεσσηνία), Ναύπλιο και Αμφιλοχία, καθώς και 17 μονάδες παραγωγής σκυροδέματος.

6. ΟΛΥΜΠΙΑΚΉ ΖΥΘΟΠΟΙΊΑ Α.Ε.

Ποιος δεν αγάπα τη μπύρα; Γνωρίζοντας το αυτό η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΊΑ Α.Ε. ασχολείται επιτυχώς με την εμφιάλωση και το εμπόριο του αγαπημένου σε πολλούς αλκοολούχου ποτού. Είναι κάτοχος του σήματος της Fix  και το 2015 εξαγοράστηκε από τη ΜΥΘΟΣ ΖΥΘΟΠΟΙΊΑ Α.Ε. του ομίλου Carlsberg, όπου και ενσωματώθηκε πλήρως. Σήμερα διαθέτει δυο κέντρα εγκαταστάσεων της παραγωγής στη Σίνδο και τη Ριτσώνα, που φτάνουν δυναμικά κάθε χρόνο τα 2,2 εκ. εκατόλιτρων. Κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι διαθέτει χαρτοφυλάκιο 14 εμπορικών σημάτων.

7. ΜΑΡΚΟΥ Α.Β.Ε.Ε.

Με βασική πρώτη ύλη το βαμβάκι, πραγματεύεται την  εκκόκκιση βάμβακος, την παραγωγή βαμβακέλαιου και βαμβακόπιτας  καθώς και εμπόριο βάμβακος, δημητριακών και ζωοτροφών. Τα ειδικευμένα εκκοκκιστήρια της στεγάζονται στο Αχίλλειο Λάρισας και στη Λιβαδειά, ενώ διαθέτει  και αποθηκευτικές εγκαταστάσεις στο Βόλο.

8. ΜΠΕΡΣΚΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε

Το γνωστό λοιπόν σε όλους τους κύριους και κυρίες Bershka αποτελεί στην ελληνική αγορά αποκλειστικό αντιπρόσωπο του ισπανικού οίκου Bershka Espanja S.A. Είναι μέλος του Ομίλου Inditex και διαθέτει στην Ελλάδα 28 καταστήματα, τα 13 από τα οποία  βρίσκονται στην Αθήνα.

9. KARENTA A.E.

Είναι το δίχως άλλο το πιο εξουσιοδοτημένο department στην Ελλάδα που εμπορεύεται  αυτοκίνητα Volkswagen και Audi. Διαθέτει 14 σημεία εξυπηρέτησης σε όλη την Ελλάδα και παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ακόμα και μετά την πώληση.

10. ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε.

Τα προϊόντα της ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε (παραγωγή και εμπορία γάλακτος, γιαουρτιών, παραδοσιακών και λευκών τυριών, επιδορπίων γιαουρτιού, βουτύρου, βιολογικών προϊόντων) εξάγονται σε 34 χώρες! Πλέον στα προϊόντα παραγωγής της έχει εντάξει τους χυμούς και το τσάι βουνού, ενώ από το 2000 αποτελεί μέλος του ομίλου ΤΥΡΑΣ.

11. TUI EΛΛΑΣ Α.Ε.

Αποτελεί θυγατρική της ομώνυμης εταιρείας που λειτουργεί σε διεθνή κλίμακα. Πλέον λειτουργούν 13 γραφεία σε ελληνικές μεγαλουπόλεις ( Αθήνα- Θεσσαλονίκη) και σε περιζήτητους τουριστικούς προορισμούς.  Στο εξωτερικό συνεργάζεται με γραφεία της TUI σε Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία κ.λπ.

12. ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε.

Εμπορεύεται υγρά καύσιμα, λιπαντικά, καύσιμα θέρμανσης, τροφοδοτεί σκάφη αναψυχής με καύσιμα,  λιπαντικά κλπ. Σήμερα έχει κατορθώσει να αυξήσει εντυπωσιακά θα λέγαμε τις εγκαταστάσεις της σε κέντρα επεξεργασίας στέρεων καύσιμων (Ασπρόπυργο και Βόλο), κέντρα αποθήκευσης και διακίνησης προϊόντων (Ασπρόπυργο, Αγριά Βόλου και Πόρτο Λάγο). Αυτό που κεντρίζει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον είναι ότι έχει στην κατοχή της  στόλο 33 ιδιόκτητων βυτιοφόρων αυτοκινήτων και 3 δεξαμενόπλοια. Μαζί με όλα αυτά, έχει αναλάβει πανελλαδικά 588 πρατήρια!

13. ROLEX ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

ΟΙ ΤΑΧΎΤΕΡΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρόκειται για τη θυγατρική της Rolex που στεγάζεται στην Ελβετία. Αντιπροσωπεύοντας επάξια της ελβετική Rolex εισάγει και εμπορεύεται ρολόγια της. Στην Αθήνα βρίσκονται δυο καταστήματα της.

14. ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΏΝ Α.Ε.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1996 με τη συνεργασία Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Μέχρι σήμερα θεωρείται ότι λειτουργεί ως τμήμα του ιδιωτικού τομέα , καθώς το ελληνικό δημόσιο διαχειρίζεται το 55% των μετοχών, ενώ το 45% που απομένει βρίσκεται στα χεριά ιδιωτών . Μετρήσεις του 2015 δείχνουν ότι σ’ αυτό το χρονικό διάστημα διακινήθηκαν συνολικά 18,1 εκ. επιβάτες και 176.200 αεροσκάφη.

15. ΣΥΣΤΉΜΑΤΑ SUNLIGHT A.B.E.E.
ΟΙ ΤΑΧΎΤΕΡΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξάγει το 98% της παραγωγής συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας σε περισσότερες από 100 χώρες. Ασχολείται επίσης με λύσεις  στη Βιομηχανία, την Εφοδιαστική Αλυσίδα και τις Μεταφορές, τις Τηλεπικοινωνίες, τις Κατασκευές, την  Πληροφορική, Έργα Υποδομής και  την Άμυνα. Το βιομηχανικό της κέντρο βρίσκεται στο Νέο Όλβιο Ξάνθης.

16. ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ

Είναι αναμφισβήτητα μια από τις σημαντικότερες καπνοβιομηχανίες που δραστηριοποιείται στο χώρο της. Εκτείνεται σε περισσότερες από 65 χώρες  και στο ποσοστό των συνολικών της πωλήσεων, το 85% αντιπροσωπεύει τη διεθνή της δράση. Το 2015 μάλιστα, οι πωλήσεις της ξεπέρασαν τα 16 εκατομμύρια τσιγάρα!

17. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε

Η λειτουργιά της ξεκινά από το 1964 και έκτοτε έχει να κάνει με την παραγωγή ειδών οικιακής χρήσης (αρώματα, καλλυντικά, αποσμητικά χώρου, απορρυπαντικά κ.ά.). Είναι η μητρική θυγατρικών εταιρειών που λειτουργούν κανονικά σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες (Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Τσεχία, Ουγγαρία, ΠΓΔΜ, Βοσνία και Πορτογαλία). Επιπλέον, κάνει εξαγωγές σε περισσότερες από 35 χώρες και μετρά την παρουσία της στο χρηματιστήριο από το 1994.

18. ΕΛΑΣΤΡΟΝ Α.Ε.Β.Ε.

Βασικός τομέας της η εμπορία και η επεξεργασία του χάλυβα. Η ποικιλία των προϊόντων που προσφέρει (περιλαμβάνουν πάνω από τριακόσιους κωδικούς) την καθιστά εξαιρετικά αξιόπιστη. Επίσης, συνεργάζεται με περισσότερους από 35 προμηθευτές σε 24 διαφορετικές χώρες. Βιομηχανικά βέβαια η βάση της βρίσκεται στον Ασπρόπυργο και σε αποθήκες στο Σκαραμαγκά.

19. BAZAAR A.E.

Η BAZAAR A.E. είναι μια αλυσίδα σουπερμάρκετ στην οποία εντάσσονται συνολικά 109 καταστήματα , 56 από τα οποία στεγάζονται στην καρδιά της Αθήνας. Σαράντα εξ αυτών είναι μεσαίου μεγέθους και περιλαμβάνουν τη λειτουργιά cash & carry.

20. ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε

Πρόκειται για μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην συσκευασία αγροτικών προϊόντων, κρεάτων και υλικών δόμησης. Τα προϊόντα της βρίσκουν πολύ θερμό αντίκρισμα σε κλάδους όπως η γεωργία, η φυτοκομία, η συσκευασία, η επεξεργασία προϊόντων κρέατος, οικοδομικών εργασιών και διακόσμησης. Το κέντρο εγκατάστασης της βρίσκεται στο Ηράκλειο. Συνδέεται εμπορικά με 50 χώρες και έχει δημιουργήσει μονάδες παραγωγής που υψώνονται σε μια ετήσια ποσότητα των 30.000 τόνων. Επίσης, δραστηριοποιείται και στο χρηματιστήριο από το 2000.

21. ΕSTEE LAUDER ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Εδώ μιλάμε για τη θυγατρική της ομώνυμης αμερικανικής εταιρείας. Φυσικά, η βασική της δραστηριότητα είναι η εισαγωγή και το εμπόριο καλλυντικών, αρωμάτων. Διαθέτει 147 σημεία λιανικής πώλησης στα οποία διακινούνται και τα προϊόντα της. Στην Αθήνα μάλιστα βρίσκονται 53 από αυτά.

23. ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε.
ΟΙ ΤΑΧΎΤΕΡΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έτος ίδρυσης: 1980. Η εταιρεία ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε διατηρεί κύριο στοιχείο της δραστηριότητας της τα σούπερ μάρκετ. Στις αρχές του 2015 επέκτεινε τις συνεργασίες της και ενσωματώθηκε  στον Όμιλο Σκλαβενίτη. Συνολικά διαθέτει 39 καταστήματα σε έντεκα πόλεις της Κρήτης , 23 από τα οποία βρίσκονται μόνο στο Ηράκλειο!

23. ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
ΟΙ ΤΑΧΎΤΕΡΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όλοι γνωρίζουμε τα  ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. Αυτό που ίσως μας διαφεύγει είναι ότι είναι μέλος του βελγικού ομίλου DELHAIZE GROUP από το 1992. Στην Ελλάδα μόνο λειτουργεί  344 καταστήματα  που διακρίνονται σε cash-and-carry, αλλά και σε καταστήματα  δικαιοχρησίας (Franchising). Στις συνεργασίες της αλυσίδας απαριθμούνται περισσότεροι από 1.500 προμηθευτές και οι αποθήκες στεγάζονται στις περιοχές Μάνδρα, Οινόφυτα και Σίνδο.

24. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ Α.Β.Ε.Ε

Πρόκειται για μια επιχείρηση που ασχολείται κυρίως με την εκκόκκιση βαμβακιού (παραγωγή βαμβακόσπορου, βαμβακελαίου και βαμβακόπιτας). Κέντρα εγκαταστάσεων βρίσκονται στον Αγχίαλο, στη Λάρισα, τα Φάρσαλα και Δομοκό. Εισαγωγές και εξαγωγές της εκτείνονται σε πολλές χώρες της Ε.Ε ανάμεσα τους όμως και η Ελβετία,  οι ασιατικές χώρες και Βραζιλία.

25. AGROINVEST A.E.B.E.

Εμπορεύεται και επεξεργάζεται αγροτικές πρώτες ύλες και δημητριακών (παραγωγής βιοντίζελ, γλυκερίνης, ιχθυοτροφών, σύνθετων ζωοτροφών για την κτηνοτροφία και ιχθυοκαλλιεργειών). Στο Αχλάδι Φθιώτιδας που βρίσκονται εγκαταστάσεις της , έχει αναλάβει τις τοπικές μονάδες παραγωγής βιοντίζελ, ενώ κάνει χρήση ιδιόκτητης λιμενικής εγκατάστασης.

26. ΤΙΤΑΝ Α.Ε.

Η παραγωγή τσιμέντου και δομικών υλικών (έτοιμο σκυρόδεμα, αδρανή υλικά, ξηρά κονιάματα, τσιμεντόλιθοι) είναι το αντικείμενο της εν λόγω επιχείρησης. Σημαντικό στοιχείο  κύρους στο έργο της είναι η εμπειρία που διαθέτει εδώ και 114 χρόνια! Δέκα διαφορετικές χώρες στεγάζουν 13 εργοστάσια τσιμέντου. Το 2015 υπολογίζεται ότι το 94% του όγκου παραγωγής χρειάστηκε για να καλυφθούν οι ανάγκες στον τομέα του τσιμέντου.

27. ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΜΆΡΜΑΡΑ – ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Ε.

Με τι ασχολείται; Εξόρυξη, επεξεργασία και εμπορία ακατέργαστων, ημικατεργασμένων και κατεργασμένων προϊόντων μαρμάρου και γρανίτη με εξειδίκευση στα λευκά, ημίλευκα και μπεζ μάρμαρα είναι το αντικείμενο αυτής της επιχείρησης. Στη Δράμα, την Καβάλα και τη Θάσο βρίσκονται πέντε λατομεία του. Κάθε χρόνο η παραγωγή φτάνει σε 60.000-70.000 κυβ.μ. ογκομαρμάρων και  το 90% του όγκου που παράγεται εξάγεται σε περισσότερες από 40 χώρες (κυρίως στην Κίνα).

28. L’ OREAL HELLAS A.E.

Πρόκειται για θυγατρική της γνωστής L’ OREAL που δραστηριοποιείται σε διεθνές επίπεδο. Η κύρια δράση της στις αντιπροσωπείες εισαγωγές, χονδρικό εμπόριο και διανομές καλλυντικών επιτυγχάνεται με επιτυχία και σήμερα έχει καταφέρει να φιλοξενούνται στην ελληνική αγορά πάνω από 70 εμπορικά σήματα.

29. JUMBO AE

Μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές αλυσίδες που έχει να κάνει με  την εισαγωγή και  το εμπόριο παιχνιδιών, εποχιακών ειδών, βρεφικών ενδυμάτων, ειδών δώρων κ.λπ. Μόλις το 2015 το JUMBO μετρούσε σε σύνολο 72 καταστήματα (53 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία και 6 στη Ρουμανία).

30. ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε.

Εδώ μιλάμε για μια αλυσίδα σουπερμάρκετ που κατόρθωσε να έχει στη διάθεση της το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα. Μόνο στα τέλη του 2015 περιλάμβανε 263 σημεία πώλησης, πράγμα που καθιστά την επιτυχία της μάλλον θεαματική!

Αυτές ήταν οι τριάντα ταχύτατα αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις σύμφωνα με την τελευταία μελέτη του Fortune. Αυτό όμως που παρουσιάζει πραγματικό ενδιαφέρον είναι το πώς η έννοια της επιχειρηματικότητας μεταβλήθηκε στο διάστημα των μελετών που διεξήχθησαν. Το 2014 το Fortune παρουσίασε τις 15 ταχύτατα αναπτυσσόμενες ελληνικές  επιχειρήσεις εξετάζοντας την επιχειρηματική  περίοδο 2009-2012. Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι σε αυτό το διάστημα τουλάχιστον οι επτά από τις δεκαπέντε επιχειρήσεις ασχολήθηκαν με τον ευρύτερο τομέα των τροφίμων και των ποτών. Δύο μόνο εταιρείες επεκτάθηκαν στον τομέα παραγωγής πλαστικών προϊόντων, ενώ λιγότερες συγκριτικά είχαν ως αντικείμενο τον κλάδο ηλεκτρολογικών συστημάτων, καπνοβιομηχανίας, φαρμακοβιομηχανίας και πρώτων υλών. Επομένη μελέτη του Fortune που επικεντρώθηκε στο διάστημα 2010-2013 αποδεικνύει την άνοδο του τομέα των μεταποιήσεων, με εμφανή την ανάπτυξη πιο «παραδοσιακών» κλάδων. Σταθερή φάνηκε η παρουσία της γουνοποιίας και της καπνοβιομηχανίας, πλαστικού, χάρτου και μεταλλικών κατασκευών.  Αισθητή διαφορά παρουσιάστηκε όμως καθώς φαρμακευτικά και καλλυντικά προϊόντα σημείωσαν ιδιαίτερη αύξηση. Εν συνεχεία, η πιο πρόσφατη έρευνα του Fortune δίνει το βάρος πάλι στον τομέα της μεταποίησης (14 επιχειρήσεις), και το εμπόριο (επίσης 14), ενώ ο τριτογενής τομέας εδώ απαρτίζεται από μόλις δυο επιχειρήσεις.
Οι αλλαγές που σημειώθηκαν σε αυτό το χρόνο ήταν σημαντικές και προφανώς δεν είναι οι μόνες που έπονται. Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των επιχειρήσεων που κράτησαν ψηλά τις απαιτήσεις σε πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον ήταν όχι απλά η εργασία και η άμεση απόδοση τους, αλλά η εξωστρέφεια και το διαρκές πνεύμα αναζήτησης που τις οδήγησε από ένα έδαφος αβέβαιο σε ένα διεθνές περιβάλλον πιο ασφαλές και γεμάτο προοπτική που μας καθιστά όλους, επιχειρηματίες και μη, υπερήφανους.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σιλεια Αλεξάκη

Τάσεις φιλολογικές, λάτρης της δημοσιογραφίας και της ποίησης. Υ.Σ : η λογική είναι ένας εθισμός που πρέπει να απολαμβάνουμε με μέτρο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;